Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mustáros sertésszűz káposztás pennével

A magos mustár és a kétféle káposzta a lelke ennek a fogásnak
2022. November 18.

A sertésszűz szuper alapanyag: sütheted lassan, sütőben, de ha nincs túl sok időd, serpenyőben is elkészítheted. 

Hozzávalók

4 személyre
  • A húshoz:
  • 60 dkg sertésszűz
  • só, őrölt fekete bors
  • 4 evőkanál magos mustár
  • 4 evőkanál olaj
  • 6-8 dkg vaj
  • A körethez:
  • 35 dkg penne

  • 2 evőkanál olaj
  • 40 dkg kínai kel
  • 20 dkg savanyú káposzta
  • 4-5 evőkanál szójaszósz
  • petrezselyemzöld a díszítéshez

Elkészítés

 

A körethez a pennét lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. Közben az olajat felhevítjük egy nagy lábasban vagy serpenyőben, és rádobjuk a felcsíkozott kínai kelt és a jól lecsepegtetett savanyú káposztát. Erős lángon lepirítjuk, majd puhára sütjük, közben hozzáadjuk a szójaszószt is (4-5 evőkanál legalább kell bele, de én többet szoktam hozzáadni). Végül beleforgatjuk a pennét. 

Amíg készül a köret, a húst lehártyázzuk, bedörzsöljük sóval és borssal, valamint a mustárral. 3-4 darabra vágjuk (hogy kényelmesen beleférjen a serpenyőbe), és serpenyőben, a felhevített olajon, erős lángon körbepirítjuk. Ezután mérsékeljük a lángot, a serpenyőbe tesszük a vajat, és ezzel locsolgatva átsütjük a húst. Felszeletelés előtt pár percet pihentetjük. Szeletekre vágjuk, a tésztával tálaljuk, végül aprított petrezselyemzölddel díszítjük. 

 

Ezt a receptet is próbáld ki: 

Ropogós pulykacsíkok babsalátával

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Paradicsomos csirkeragu

Paradicsomos csirkeragu

Kakukkfűvel, póréhagymával és az elmaradhatatlan fokhagymával
Ropogós sült sprotni kínai keles salátával

Ropogós sült sprotni kínai keles salátával

A kínai kel sokáig friss marad, nem hiába az őszi-téli saláták sztárja!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!