Duplán káposztás gnocchi
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nálam nincs olyan, hogy túl sok savanyú káposzta. Szeretem magában, levesben, sütve, pirítva. Most gnocchihoz tettem belőle egy jó adagot.
Hozzávalók
4 személyre- 50 dkg főzni való burgonya
- só
- 1 db tojás
- 3 dkg margarin
- kb. 15 dkg liszt
- 4 evőkanál olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 dkg húsos szalonna
- 20 dkg fejes káposzta
- 20 dkg savanyú káposzta
- kb. 5 evőkanál szójaszósz
- 15 dkg tejföl
- aprított snidling
Elkészítés
A gnocchihoz a burgonyát alaposan megmossuk, majd héjában, bő, enyhén sós vízben teljesen puhára főzzük. Leszűrjük, még melegen meghámozzuk, burgonyatörővel összetörjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A kihűlt burgonyához hozzáadjuk a tojást és az olvasztott margarint, valamint 2 nagy csipet sót. Először hozzászórunk 10-12 dkg lisztet, gyúrni kezdjük. Ezután apránként hozzáadunk még annyi lisztet, amennyit felvesz. Puhább, nem ragacsos tésztát kell kapnunk.
A tésztából hengereket sodrunk, és kis darabokat vágunk belőlük. Egy nagy lábasban vizet forralunk, megsózzuk. Visszavesszük a lángot, és a gyöngyöző vízben (részleteiben) kifőzzük a gnocchikat. Miután felszínre jöttek, még fél percet főzzük, majd szedőkanállal kiszedjük.
Közben egy serpenyőben felhevítjük az olaj felét. Rátesszük a megpucolt, lereszelt fokhagymát, a kis kockákra vágott szalonnát, majd kis pirítás után a felcsíkozott fejes káposztát és az alaposan kinyomkodott savanyú káposztát. Puhára sütjük-pirítjuk, közben szójaszósszal ízesítjük.
A leszűrt gnocchikat egy serpenyőben, a maradék olajon átpirítjuk (épp elég, ha kapnak egy kis kérget). Hozzákeverjük a szalonnás káposztát. A kész gnocchit aprított snidlinggel és kevés sóval kikevert tejföllel tálaljuk.