Szilveszteri tortillatekercs
Ez a tekercs a klasszikus szilveszteri kolbász, mustár, savanyú káposzta triót ötvözi a street fooddal. Tuti, hogy szeretni fogják a vendégeid! Húst nem fogyasztóknak pedig készítsd el vegán kolbásszal és juharsziruppal!
Hozzávalók
4 darabhoz- 15 dkg savanyú káposzta
- kevés olaj a sütéshez
- 4 db vékonyabb sütni való kolbász
- 4 evőkanál mustár
- 1 evőkanál méz
- 1 teáskanál szójaszósz
- 10 dkg salátakeverék
- 4 db tetszőleges tortilla lap
Elkészítés
A savanyú káposztát ízlés szerint átöblítjük, majd egy serpenyőben, kevés felhevített olajon, kevergetve puhára sütjük. A kolbászokat egy másik serpenyőben, szintén kevés olajon átsütjük.
Közben a mustárt összekeverjük a mézzel és a szójaszósszal, majd beleforgatjuk a salátakeveréket.
A tortilla lapokon elosztjuk a salátát és a káposztát, majd teszünk mindre 1-1 félbevágott sült kolbászt. A lapok két oldalát a kolbászokra hajtjuk, majd a másik irányból indítva feltekerjük. Az így kapott tekercseket forró, zsiradékmentes serpenyőben körbepirítjuk.
Ezt a szilveszteri receptet is ki kell próbálnod: