• Receptek 35
  • Magazin 12
  • Videók 6
Őshonos szőlőből főzték az év pálinkáját

Őshonos szőlőből főzték az év pálinkáját

Díjazták az év legjobb pálinkaházait
Bemutatkozik a  Rubinszilva (x)

Bemutatkozik a Rubinszilva (x)

Tudom, hogy a Panyolai Arany- és Rubinpálinkák család sokszínű ízeit azért alkották meg, hogy egy napon mindenki megtalálhassa a magáét – gondolkodott el a mai kor Kis hercege, miután megkóstolta az említett terméksor legújabb tagját, a Rubinszilvát.
A szőlőmagolaj

A szőlőmagolaj

Számtalan jótékony hatással bír. Marton Adrienn elárulja, miért és mire használjuk
A cukor helyettesei

A cukor helyettesei

Újabb és újabb részben természetes, részben mesterséges édesítőszerek kerülnek a piacra és toborozzák híveiket. A tapasztalatok szerint mire megtaláljuk a nekünk megfelelő cukorhelyettesítőt, addig jó párat kipróbálunk. Eligazítás jön.
Szilveszteri előkészületek

Szilveszteri előkészületek

A két ünnep közt az az időszak az évben, amikor már fogalmunk sincs arról, hogy milyen nap van, és még akkor sem, ha dolgozunk karácsony és szilveszter között. Egy dolog viszont biztos! 29-e van, és ez azt jelenti, hogy két napon belül vége ennek az évnek.
Szüretkor főzzünk szőlővel!

Szüretkor főzzünk szőlővel!

Az ősszel még az is jó, hogy itt a szüret és a mézédes szőlőfürtök időszaka. Ennek jótékony hatásait nem csak borfesztiválokon élvezhetjük, hanem a saját konyhánkban is, hiszen a szőlő sokoldalúan felhasználható mártások, köretek és saláták formájában.
Csilingelő buborékok

Csilingelő buborékok

A magyar köznyelv körülbelül mindent pezsgőnek hív, ami szőlőborból készül és van benne buborék. A helyzet ennél kissé bonyolultabb, a megoldáshoz pedig a készítési technológián keresztül vezet az út.
Kincsesbánya a szőlőszemben

Kincsesbánya a szőlőszemben

A hazai borászatok 2011 óta dönthetnek szabadon arról, hogyan semmisítik meg a törkölyt. Korábban kötelezően a szeszfőzdékhez kellett leadniuk, azóta viszont takarmány vagy éppen szőlőmagolaj is készülhet belőle.
Őszi gyümölcs - amennyi belénk fér!

Őszi gyümölcs - amennyi belénk fér!

A friss, szezonális gyümölcsnél nincs nagyobb jótétemény szervezetünk és érzékszerveink számára. Itt vannak az ősz csodái, a szilva és a szőlő és barátaik.
A dögös vörös

A dögös vörös

Ahogy múlik a nyár, úgy váltják fel szépen lassan az esti borozásokon a könnyű nyári borokat a testesebb vörösek. Na, de melyiket válasszuk? Segítünk. Borsulinkban nem lesz vizsga, de a kóstolás kötelező!