Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Megválasztották Magyarország legszebb szőlőbirtokait

2020. október 27.

Magyarország legszebb szőlőbirtokai három kategóriában versenyeztek. Kis-, közép- és nagybirtok kategóriákban indulhattak a borászok, és mintegy 130-an vettek részt a megmérettetésben – közölte a versenyt szervező Bor és Piac szaklap főszerkesztője. A weboldalra regisztrált borászatok közül az első körben internetes szavazáson választották ki kategóriánként a legjobb kilencet, akiket a zsűri felkeresett és értékelt. Vizsgálták a pincészetet, a technológiát, a tisztaságot, a szőlőterületet, a birtokot, a bort és a vendéglátási lehetőségeket is. Most pedig íme, Magyarország legszebb szőlőbirtokai!

A tíz hektárig tartó kisbirtokok között a Dobogó Pincészet nyert a Tokaji Borvidékről. A második Szekszárdról a Tringa Borpince lett. A harmadik a Pannonhalmi Borvidékről, Nyúlból a Cseri Pincészet lett.

Dobogó Pincészet / Fotó: FB

A tíz és ötven hektár közti középbirtokoknál az Eszterbauer Borászat nyert, a Vesztergombi Pince lett a második, a Hetényi Pincészet pedig a harmadik, mindhárom borászat szekszárdi. Az Eszterbauer Borászat tulajdonosa, Eszterbauer János elmondta: 16 éve folyamatosan építkeznek, a borbarátok és a turisták szavazatai pedig visszaigazolták azt, hogy milyen elegáns és szép környezetet építettek Szekszárdon.

Eszterbauer Borászat / Fotó: FB

Az ötven hektár feletti nagybirtokoknál a szekszárdi Bodri Pincészet lett az első. A Koch Borászat Borotáról és a Hajós-Bajai Borvidékről szerezte meg a második helyet. A szekszárdi Schieber Pincészet lett a harmadik.

Forrás: Drive Me Baby, MTI

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Néhány tudnivaló a borokról

Néhány tudnivaló a borokról

Rengeteg borfesztivál van hazánkban. Mielőtt ellátogatnánk néhányra, ismerjük meg magát az italt is.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!