Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Megválasztották Magyarország legszebb szőlőbirtokait

2020. October 27.

Magyarország legszebb szőlőbirtokai három kategóriában versenyeztek. Kis-, közép- és nagybirtok kategóriákban indulhattak a borászok, és mintegy 130-an vettek részt a megmérettetésben – közölte a versenyt szervező Bor és Piac szaklap főszerkesztője. A weboldalra regisztrált borászatok közül az első körben internetes szavazáson választották ki kategóriánként a legjobb kilencet, akiket a zsűri felkeresett és értékelt. Vizsgálták a pincészetet, a technológiát, a tisztaságot, a szőlőterületet, a birtokot, a bort és a vendéglátási lehetőségeket is. Most pedig íme, Magyarország legszebb szőlőbirtokai!

A tíz hektárig tartó kisbirtokok között a Dobogó Pincészet nyert a Tokaji Borvidékről. A második Szekszárdról a Tringa Borpince lett. A harmadik a Pannonhalmi Borvidékről, Nyúlból a Cseri Pincészet lett.

Dobogó Pincészet / Fotó: FB

A tíz és ötven hektár közti középbirtokoknál az Eszterbauer Borászat nyert, a Vesztergombi Pince lett a második, a Hetényi Pincészet pedig a harmadik, mindhárom borászat szekszárdi. Az Eszterbauer Borászat tulajdonosa, Eszterbauer János elmondta: 16 éve folyamatosan építkeznek, a borbarátok és a turisták szavazatai pedig visszaigazolták azt, hogy milyen elegáns és szép környezetet építettek Szekszárdon.

Eszterbauer Borászat / Fotó: FB

Az ötven hektár feletti nagybirtokoknál a szekszárdi Bodri Pincészet lett az első. A Koch Borászat Borotáról és a Hajós-Bajai Borvidékről szerezte meg a második helyet. A szekszárdi Schieber Pincészet lett a harmadik.

Forrás: Drive Me Baby, MTI

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Néhány tudnivaló a borokról

Néhány tudnivaló a borokról

Rengeteg borfesztivál van hazánkban. Mielőtt ellátogatnánk néhányra, ismerjük meg magát az italt is.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!