A bodagtól a fúzióig - Kalandozások a roma konyhában Zsanival

Bara és Zsani rovata itt, az izeselet.hu-n is népszerű, hiszen a Romani Gastrós lányok pont azokra a mindannyiunkat igencsak foglalkoztató kérdésre keresik a választ, amire mi is: gyorsan, olcsón finomat! Zsanival és Zsófival beszélgettünk.

A körúti palota titkai - Wolf András séf mesél

Utánajártunk, hogy melyik íz áll hozzá a legközelebb és mi a jó, na, meg a rossz ezen a pályán. Feszültség, béke és felelősség egy helyen. Wolf Andrással, a Salon étterem séfjével beszélgettünk.

Bajnokok ebédje: Gergely István vízilabdázó konyhája

Milyen lehet, ha egy vízilabdás csak csipeget? Elképzelni sem tudjuk, ezért ki is derítettük, amikor nálunk járt Gergely István olimpiai bajnokunk.

Bernáth József a színfalak mögött - Mi történik egy főzőműsor előtt?

Vajon a fekete slankít? Megvan már az a római kömény? Készen állnak az alapanyagok a kamerák előtti főzésre? Stábvideónk távolról sem profi, ellenben elkapott és életszerű pillanatokat mutat a színfalak mögül. Bernáth József és Pataky Péter ráhangolódása a műsor előtti percekben.

Portrépercek: Jahni László séf (Kistücsök, Balatonszemes)

A balatonszemesi Kistücsök szakácsa otthoni főzésről, gyerekkori tervekről és persze csodálatos halakról, amelyek közül egyet ki is filéz, miközben beszél. Így megy ez. Tippek és trükkök a profitól.

Portrépercek: Rosenstein Róbert (Rosenstein Vendéglő)

A legendás családi vendéglőben lassan átveszi édesapjától, Rosenstein Tibortól a stafétabotot fia, Róbert, aki többek közt a pályaválasztásáról is mesél.

Portrépercek: Steiner Kristóf újságíró

A sztárok életéről mindent tudó újságíró Nigella Lawson hatására kezdett el főzni és ma már a vegán konyha szakértője. A Whitecityboy pedig az élet összes lényeges dolga szóba kerül, a vásárlástól, az evésig, a főzéstől a kultúráig.

Portrépercek: Szabó Győző színész

Szabó Győzőt a színpadról és a filmvászonról jól ismerjük, de az már talán kevésbé tudott róla, hogy képzőművészként végzett. Az pedig, hogy mióta mozog otthonosan a konyhában, s mivel kezdte főzési karrierjét, az kiderül az Ízes élet forgatása előtt készült beszélgetésből.

Portrépercek: Németh Juci énekesnő konyhája

Napi főzésre is marad idő, mit marad, ez az alapja a napnak. Egészséges falatok és tudatos táplálkozás jellemzi az énekesnő konyháját, de hogy mik is szerepelnek az étlapon, azt is megkérdeztük.

Portrépercek: Falusi Mariann énekesnő

Levesek és kattanások, fűszerek és ázsiai konyha, és persze mindannyiunk egykori első élménye, a menza. Mind szóba kerülnek Falusi Mariannal.