Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tepertőkrémes csiga

Csigákból sosem elég!
2022. February 4.

Kiváló uzsonna a családnak klasszikus tepertőkrém és némi zöldség formájában.

Hozzávalók

24 darabhoz
  • Tészta:
  • 45 dkg fehér búzaliszt
  • 5 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 evőkanál só
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 dl tej
  • 1 tojás
  • 1,5 dl olaj
  • Töltelék:
  • 15 dkg tepertőkrém
  • 1 evőkanál mustár
  • 10 dkg póréhagyma
  • 5 dkg kaliforniai vagy kápia paprika
  • 1 tojás a kenéshez
  • fekete szezámmag szóráshoz

Elkészítés

 

A kelt tésztát összeállítjuk. Egy nagy tálba kimérjük a száraz hozzávalókat, a liszteket, sót, cukrot és a száraz élesztőt. Összekeverjük. Egy fél literes mérőedényben kimérjük a tejet, meglangyosítjuk (ne legyen meleg, csak langyos) belekanalazzuk a tejfölt és elkeverjük. Hozzáütjük a tojást, azzal is elkeverjük, végül az olajat is belekeverjük. Így az egyik tálban a száraz hozzávalók vannak, a másikban a nedvesek. A szárazhoz elkezdjük a nedveset adagolni, és géppel vagy kézzel nem ragadós, de nem is kemény tésztát gyúrunk. Félretesszük meleg helyre, hogy 1 óra alatt megkeljen.

Közben mindent előkészítünk a sütéshez. A póréhagymát és a kaliforniai paprikát apróra vágjuk. A tepertőkrémet kikeverjük a mustárral. Ha nem elég sós, sózhatjuk, hisz a póréhagyma és a paprika édesebb irányt ad. 

A megkelt tésztát kicsit átdolgozzuk, majd kinyújtjuk téglalap alakúra, kb. fél cm vastag legyen. Nekem ebből a mennyiségből egy 45×30 cm-es téglalap jött ki. Egyenletesen megkenjük a tepertőkémmel, megszórjuk a póréval és a paprikával. A hosszabbik oldalától indítva szorosan felcsavarjuk. Kb. fél cm-es szeleteket vágunk le, ezeket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, Megkenjük a felvert tojással és megszórjuk fekete szezámmaggal.

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, közben még a tepsiben kelnek kicsit a csigák. Betoljuk a sütőbe és készre sütjük. Jó étvágyat!

 

Ezt a receptet is próbáld ki: 

Calzone sonkával, olajbogyókkal

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Gránátalmás lazacsaláta

Gránátalmás lazacsaláta

Karácsonykor a saláta is legyen különleges!
Egyszerű karfiolkrémes falatok

Egyszerű karfiolkrémes falatok

A karfiolból szuper zöldségkrémet készíthetsz!
Tejfölös, sült céklasaláta maceramentesen

Tejfölös, sült céklasaláta maceramentesen

Egészséges és nagyon finom.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!