Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tejfölös, sült céklasaláta maceramentesen

Egészséges és nagyon finom.
2021. október 22.

Gyorsan, könnyen elkészíthető saláta egyik kedvenc szezonális alapanyagunkból, a céklából.

Hozzávalók

fejenként
  • 1 közepes cékla
  • 1 dl tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma

  • friss aprított petrezselyem

Elkészítés

 

A céklákat megpucolom, kisebb kockákra vágom, és olajjal enyhén megkent tepsire szórom. Sózom, majd 200 fokos sütőben megsütöm. 

Közben egy salátás tálba a fokhagymát belereszelem, enyhén megsózom, beleteszem a tejfölt és kikeverem. Amikor a cékla megsült, hagyom kihűlni, majd amikor már éppen csak langyos, a fokhagymás tejföllel összekeverem. Hagyom legalább fél órát (de akár órákat is) összeérni. Tálalásnál friss petrezselyemmel szórom meg. Jó étvágyat!

A céklalé tényleg szárnyakat ad? Cikkünkből kiderül, miért érdemes rendszeresen fogyasztani

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Vargabéles rétes ribizliöntettel

Vargabéles rétes ribizliöntettel

Vargabéles? Rétes? Tudunk még jobbat: kombináld a kettőt!
Fügés-fetás focaccia

Fügés-fetás focaccia

Párosítsd sós ízekkel a fügét!
Menő sonkás pite egyszerű alapanyagokból

Menő sonkás pite egyszerű alapanyagokból

Egyszerű hozzávalókból nagyon-nagyon finomat? Igen! Ez a pite az egyik kedvencünk.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.