Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Brokkolis-sajtos egytál

Egyenesen a sütőből!
2022. February 7.

Amilyen egyszerűnek tűnik, olyan finom és laktató étel, amit bátran elkészíthetünk növényi alapú, tejmentes hozzávalókkal is.

Hozzávalók

4 adaghoz
  • 20 dkg jázminrizs
  • 2 ek natúr ételízesítő
  • himalája só
  • 35 dkg friss vagy fagyasztott brokkoli
  • 1/2 kk őrölt fekete bors
  • 1 dl tej
  • 5 dkg krémsajt
  • 12 dkg cheddar sajt

Elkészítés

 

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.

A rizst kétszeres mennyiségű vízben 5 percig főzzük az ételízesítővel és ízlés szerint sóval.

Ha friss brokkolit használunk, akkor rózsáira szedve előpároljuk roppanós állagúra. Ha fagyasztottat, akkor csak hagyjuk kiolvadni, amíg fő a rizs. 

A félig megfőtt rizst a főzővizével együtt egy magasabb falú kis tepsibe vagy jénai tálba öntjük, és összekeverjük a brokkolival. Sózzuk, borsozzuk, beleöntjük a tejet, belekanalazzuk a krémsajtot és a reszelt sajt felét. Alaposan összekeverjük. 

Rászórjuk a tetejére a maradék sajtot, majd az előmelegített sütőbe téve 30 percig sütjük. 

 

Ezt a receptet is próbáld ki: 

Serpenyős zöldséges tofu

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Zöldséges „sajtos” makaróni

Zöldséges „sajtos” makaróni

Vegán életmódot folytatsz? Nem kell lemondanod a sajtos ízvilágról!
Zöldborsós bulgurrizottó pirított tofuval

Zöldborsós bulgurrizottó pirított tofuval

Bulgurból akár egészségtudatos rizottót is készíthetsz!
Gránátalmás-mandarinos rukkolasaláta

Gránátalmás-mandarinos rukkolasaláta

Télen se hagyd ki a gyümölcsöt a salátádból!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!