Zöldséges „sajtos” makaróni
A növényi alapú táplálkozásban is számos lehetőségünk van sajtos ízvilágú ételeket készíteni, így pedig az amerikaiak kedvenc tésztaétele, a mac and cheese nemcsak vegán, de egészségesebb is lehet.
Hozzávalók
4 adaghoz- 15 dkg sárgarépa
- 25 dkg burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek natúr ételízesítő
- 30 dkg durum szarvacska tészta
- ½ ek kurkuma
- 1 ek őrölt csemege pirospaprika
- 2 dkg sörélesztőpehely
- 3 ek teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
- növényi sajt
Elkészítés
A sárgarépát és a burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk. A hagymákat megpucoljuk, a vöröshagymát negyedeljük. Mindet egy lábasba tesszük, és forró vízben az ételízesítővel együtt puhára főzzük.
A tésztát eközben al dentére főzzük, a sütőt pedig előmelegítjük 180 °C-ra.
A puhára főtt zöldségeket turmixgépbe tesszük egy merőkanál főzővízzel, beleszórjuk a fűszereket és a sörélesztőpelyhet is. Krémesre turmixoljuk, majd egy magas falú tepsiben alaposan összekeverjük a tésztával. A tetejét megszórjuk zsemlemorzsával, hogy ropogós legyen.
Az előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Reszelt növényi sajttal megszórva tálaljuk.
Ez a recept is érdekelhet: