Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Aszalt paradicsomos-tejszínes csirkemell

Kerülj mediterrán hangulatba!
2022. január 10.

Egy újabb ötlet a csirkemell elkészítésére, amivel egyszerre lesz ropogós és szaftos, ízletes, mediterrán hangulatú szószban.

Hozzávalók

4 adaghoz
  • 1 kg csirkemell
  • himalája só
  • őrölt fekete bors
  • 3 ek olívaolaj
  • 4 dl tejszín (lehet növényi is)
  • 2 ek fokhagymapor
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 1 marék friss bazsalikomlevél

Elkészítés

 

A csirkemellet megtisztítjuk, de próbáljuk nagyobb darabokban hagyni. Sózzuk, borsozzuk, majd felhevített olívaolajon mindkét oldalát kérgesre pirítjuk. Ezután kivesszük a serpenyőből és félretesszük. 

Az aszalt paradicsomot felkockázzuk, majd a csirkéhez használt serpenyőbe tesszük. Felöntjük tejszínnel, megszórjuk sóval és fokhagymaporral, parmezánt reszelünk hozzá, és beledobálunk néhány friss bazsalikomlevelet. 

Ezután visszatesszük a pirított csirkemellet a tejszínes szószba, majd fedő alatt, alacsonyabb lángon puhára főzzük a húst kb. 15-20 perc alatt.

Az elkészült csirkét bazsalikommal díszítve, rizzsel és párolt zöldségekkel tálaljuk. 

 

Ezt a receptet is próbáld ki: 

Csirkés enchilada leves

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kivis zöld smoothie tál

Kivis zöld smoothie tál

Induljon a január könnyű és egészséges ételekkel!
Mézeskalácsos gofri

Mézeskalácsos gofri

Mézesfűszeres jó reggelt!
Sütőben sült tört mini burgonya

Sütőben sült tört mini burgonya

A burgonya az egészséges vagy diétás étrendbe is beilleszthető

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.