Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Parmezános csirkegolyó paradicsomszószban

Darált csirkehúsból, zöldfűszerekkel készítve.
2021. november 12.

Nem titok, hogy húsok közül a csirkét részesítem előnyben, akkor is, ha darált húsról van szó. Ha pedig van itthon, biztosan készül belőle egy adag paradicsomos húsgolyó is ebben a parmezános formában. 

Hozzávalók

4 személyre
  • 50 dkg darált csirkemell/csirkecomb
  • 1 db tojás
  • 4 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg parmezán sajt
  • himalája só
  • őrölt fekete bors
  • 1 ek fokhagymapor
  • ½ ek majoránna
  • ½ ek kakukkfű
  • 0,5 dl víz
  • 5 dl passzírozott paradicsom
  • friss bazsalikom
  • 12 dkg mozzarella sajt

Elkészítés

 

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.

A darált csirkét összekeverjük a tojással, a zsemlemorzsával, a parmezánnal, a sóval, a borssal, a fűszerekkel és a vízzel, majd 3-4 cm átmérőjű golyókat formázunk belőle.

Egy sütőbe tehető serpenyőt megtöltünk passzírozott paradicsommal, amit sózunk és friss bazsalikomleveleket tépkedünk bele. Ebbe helyezzük a húsgolyókat. 

 

Tipp: Citromos-kakukkfüves csirke recept

 

Az előmelegített sütőben 25 percig sütjük, majd kivesszük, rászórjuk a reszelt vagy szeletekre vágott mozzarellát, és visszatesszük a sütőbe grill funkción további 5 percre.

Az elkészült csirkegolyókat durum penne vagy spagetti tésztával tálaljuk. 

 

Ezt is próbáld ki: Chilis-narancsos csirkecomb 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Krémes csiperkegomba-leves

Krémes csiperkegomba-leves

Eljöttek az esős-borús napok, ilyenkor olyan jól esnek a krémlevesek!
Szárított paradicsommal és fetával töltött csirkemell

Szárított paradicsommal és fetával töltött csirkemell

Sose mondd a csirkére, hogy unalmas! Az egyik legváltozatosabban elkészíthető szárnyashús!
Sütőtökös palacsintatorony

Sütőtökös palacsintatorony

Igen! Ősszel a palacsintába is kerüljön csak sütőtök!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.