Szárított paradicsommal és fetával töltött csirkemell
Az egészséges életmódban már-már unásig ismételt natúr csirkemellet ilyen egyszerű „trükkökkel” lehet sokkal izgalmasabbá tenni, hogy továbbra is örömmel fogyasszuk.
Hozzávalók
2 adaghoz- 50 dkg csirkemell
- 6 dkg feta sajt
- 8 dkg szárított paradicsom olajban
- friss bazsalikom
- őrölt fekete bors
- himalája só
- olívaolaj spray
- 12 dkg basmati rizs
- 15 dkg fagyasztott brokkoli
- 15 dkg fagyasztott bébirépa
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.
A csirkemelleket megtisztítjuk, majd az egyik oldalukon „zsebet vágunk” rájuk. Ezt megtöltjük vékony szeletekre vágott feta sajttal, egész szárított paradicsommal és friss bazsalikomlevéllel, majd befedjük. A hús tetejét megszórjuk borssal és kevés sóval (hiszen a töltelék is erőteljesen sós).
Próbáld ki ezt a receptet is! Csirke birssel, gesztenyével
A töltött csirkemelleket olívaolajjal megkent mélyebb falú tepsibe tesszük, majd felülről is befújjuk olívaolaj spray-vel. A tepsit lefedjük alufóliával, majd az előmelegített sütőbe tesszük.
30 perc után eltávolítjuk a fóliát, levesszük a hőfokot 160 °C-ra, és további 30 percig sütjük, amíg szépen megpirul a hús.
Eközben kétszeres mennyiségű sós vízben megfőzzük a köretként tálalt basmati rizst, és serpenyőben megpároljuk a fagyasztott zöldségeket is.
Ez is érdekelhet: Melyik rizsfajta mire jó? Útmutatónkból kiderül!