Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Póréhagymás-mascarponés tészta sütőben sütve

Ezt a fogást akkor is imádni fogod, ha csak növényi alapú ételeket fogyasztasz.
2021. október 18.

Egy hús nélkül is laktató és ízletes tészta, ami akár teljesen növényi alapú alapanyagokkal is elkészíthető. 

Hozzávalók

kb. 4 adaghoz
  • 35 dkg durumtészta
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 db póréhagyma
  • 2 dl (növényi) tejszín
  • 25 dkg (növényi) mascarpone
  • himalája só
  • őrölt fekete bors
  • 10 dkg cheddar sajt

Elkészítés

 

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. 

A tésztát forrásban lévő, sós vízben al dentére főzzük.

Eközben a póréhagymát megpucoljuk és felkarikázzuk, majd olívaolajon megfonnyasztjuk. Hozzáöntjük a tejszínt, és belekanalazzuk a mascarponét is a serpenyőbe. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és kb. 5 percig forraljuk a szószt. Ezután alaposan összekeverjük a kifőzött tésztával. Kis méretű, magas falú tepsibe simítjuk, és megszórjuk a tetejét reszelt cheddar sajttal.

Az előmelegített sütőben 20 percig sütjük, és melegen tálaljuk. 

Kedvenced a póréhagyma, de hússal turbóznád? Akkor ezeket a sós baconös-pórés csigákat neked találták ki! 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Csirkés enchilada leves

Csirkés enchilada leves

Ez a leves olyan laktató, hogy főételként is fogyaszthatod!
Almás pite granola

Almás pite granola

Őszies illatok a konyhában, őszies ízek a reggeliző tálkádban.
Sütőtökös quesadilla

Sütőtökös quesadilla

Egyszerre őszies és mexikói, imádjuk!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.