Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fetás-paradicsomos tészta

A feltét nagyon ötletes, sütőben készül!
2021. March 15.

Az egyik népszerű videómegosztó alkalmazáson lett teljes joggal nagyon népszerű nemrég ez a bárki által egyszerűen elkészíthető, ízletes és egészséges tésztaétel. Én sem hagyhattam ki a kipróbálását! 

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 20 dkg feta sajt
  • 25 dkg koktélparadicsom
  • himalája só
  • őrölt bors
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • friss bazsalikom
  • 20 dkg durum tészta

Elkészítés

 

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.

A feta sajtot egy magas falú tepsi közepébe helyezzük, majd köré tesszük az alaposan megmosott paradicsomokat és a friss bazsalikomleveleket. A paradicsomot megszórjuk sóval, a fetát borssal, az egészet pedig meglocsoljuk olívaolajjal. 

A tepsit az előmelegített sütőbe tesszük, és 40 percig sütjük.

A sütési idő vége felé forró sós vízben puhára főzzük a tésztát. A megsült fetát és paradicsomot villával pépesítjük, majd a tésztával összekeverve tálaljuk. 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Gombás pulykalasagne

Gombás pulykalasagne

Nem csak vörös hússal készíthetsz lasagnét!
Kókuszos édesburgonya-krémleves

Kókuszos édesburgonya-krémleves

A változékony időben jól jönnek még a meleg levesek!
Édesburgonyapizza

Édesburgonyapizza

A pizza „tésztája” édesburgonya, így igazán egészséges és tudatos választás.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!