Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gombás pulykalasagne

Nem csak vörös hússal készíthetsz lasagnét!
2021. március 8.

Habár kicsit több előkészületet igényel, ez az az étel, amire érdemes időt szánni egy ráérősebb napon vagy egy hétvégi ebédkészítés során. A recept azoknak szól, akik nem szívesen esznek vörös húsokat, lasagnét viszont annál inkább.

Hozzávalók

15x25 cm-es tepsihez
  • 50 dkg darált pulykacomb
  • 5 dl passzírozott paradicsom
  • himalája só
  • őrölt fekete bors
  • 2 evőkanál oregánó
  • 1 evőkanál fokhagymapor
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál zabliszt
  • 3 dl növényi tej
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 2 evőkanál sörélesztőpehely
  • friss bazsalikomlevél
  • 6 lap durum lasagne tészta
  • 10 dkg zsírszegény trappista sajt

Elkészítés

 

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.

A darált húst egy serpenyőbe tesszük, és fedő alatt fehéredésig pároljuk. Ezután beleöntjük a passzírozott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szárított oregánóval és fokhagymával. Fedő alatt, alacsony lángon tovább főzzük.

A csiperkegombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, majd egy olívaolajjal megkent serpenyőben megpirítjuk. 

A besamelmártáshoz egy edényben felolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a zablisztet, megpirítjuk, majd felöntjük a tejjel, és csomómentesre keverjük. Sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a szerecsendiót és a sörélesztőpelyhet. 

Elkezdjük összeállítani a lasagnét. A tepsi aljába paradicsomos ragut kanalazunk, rácsorgatjuk a besamelmártást. Erre sorakoztatjuk a megpirított gombát és a bazsalikomleveleket, majd az egészet lefedjük a tésztalapokkal. Addig ismételjük, amíg marad hozzávaló, majd az utolsó réteg mártást megszórjuk reszelt sajttal. 

A tepsit lefedjük alufóliával, majd az előmelegített sütőbe toljuk, és 20 percig sütjük. Az utolsó 10 percben levesszük a fóliát, hogy szépen megpiruljon a sajt. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kókuszos édesburgonya-krémleves

Kókuszos édesburgonya-krémleves

A változékony időben jól jönnek még a meleg levesek!
Édesburgonyapizza

Édesburgonyapizza

A pizza „tésztája” édesburgonya, így igazán egészséges és tudatos választás.
Mangós ragacsos rizs

Mangós ragacsos rizs

Könnyű, elegáns desszert, az egyik kedvencünk!

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!