Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kókuszos édesburgonya-krémleves

A változékony időben jól jönnek még a meleg levesek!
2021. március 1.

Csak néhány hozzávaló szükséges hozzá, a végeredmény viszont egy különleges ízű, egészséges és laktató krémleves.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 40 dkg édesburgonya
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • ½ fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál curry por
  • ½ evőkanál őrölt római kömény
  • ¼ evőkanál őrölt gyömbér
  • 2 evőkanál adalékanyagoktól mentes ételízesítő
  • 1 dl kókusztejszín

Elkészítés

 

Az édesburgonyákat meghámozzuk, majd egy darab kivételével felkockázzuk. 

Egy edényben, a felhevített kókuszolajon megpirítjuk a finomra aprított vöröshagymát és fokhagymát, majd beleszórjuk a fűszereket, az ételízesítőt, és beletesszük a burgonyát is. Felöntjük 1 liter forró vízzel, majd fedő alatt puhára főzzük. 

A megmaradt édesburgonyát hajszálvékony szeletekre vágjuk, majd meleg levegős fritőzben vagy sütőpapírral bélelt tepsiben, sütőben ropogósra sütjük. 

Levesszük a tűzről a levest, és botmixerrel pépesítjük. Beleöntjük a kókusztejszínt, és további 1-2 perc alatt készre főzzük. 

Az elkészült krémlevest az édesburgonyacsipsszel tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Édesburgonyapizza

Édesburgonyapizza

A pizza „tésztája” édesburgonya, így igazán egészséges és tudatos választás.
Mangós ragacsos rizs

Mangós ragacsos rizs

Könnyű, elegáns desszert, az egyik kedvencünk!
Barnalencse fasírt

Barnalencse fasírt

Építsd be az étrendbe a hüvelyeseket, például fasírtot is készíthetsz belőlük. Húsmentes recept!

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!