Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Paradicsomos vöröslencseleves pirított kesudióval

Idén legyen különleges a „kötelező” lencsés fogás!
2021. január 1.

A hagyományosan ismert barna lencsével ellentétben a vöröslencse nem igényel semmilyen előkészületet, ezért bármikor gyorsan elkészülő és laktató levest vagy egytálételt főzhetünk belőle. Másik nagy előnye, hogy a hántolásnak köszönhetően az arra érzékenyebbeknek sem okoz emésztőrendszeri panaszokat.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 konzerv aprított paradicsom
  • 8 dkg vöröslencse
  • 2 evőkanál adalékanyagmentes ételízesítő
  • 1 evőkanál őrölt kurkuma
  • ½ evőkanál őrölt római kömény
  • 1 evőkanál kakukkfű
  • 1 dl rizstejszín
  • 1 marék natúr kesudió

Elkészítés

 

A megtisztított és finomra aprított hagymákat kókuszolajon megpirítjuk, majd hozzáöntjük az aprított paradicsomot. Beleszórjuk a száraz vöröslencsét, a fűszereket, ízlés szerint sózzuk, majd felöntjük 7 dl vízzel. 

Közepes lángon, fedő alatt hagyjuk megpuhulni a vöröslencsét. Szükség esetén pótolhatjuk a felszívódott vízmennyiséget attól függően, hogy mennyire sűrű levest szeretnénk készíteni. Ha teljesen puhára főtt a lencse, beleöntjük a rizstejszínt is a levesbe, további 1-2 percig főzzük, majd levesszük a gázról. 

A kesudiót száraz serpenyőben megpirítjuk, majd tálaláskor a forró leves tetejére szórjuk ropogós feltétként. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Körözöttel töltött zellerszár

Körözöttel töltött zellerszár

A szilveszteri nasi is lehet egészséges!
Ropogós karácsonyi teasüti

Ropogós karácsonyi teasüti

Kekszes dobozba ezekkel a finom és mutatós sütikkel!
Vegán burgonyasaláta

Vegán burgonyasaláta

Hamarosan itt a karácsony, ez a saláta az ünnepi menü része is lehet.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!