Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Almás pite granola

Őszies illatok a konyhában, őszies ízek a reggeliző tálkádban.
2021. október 4.

Az egész konyhát – vagy lakást – belengő almás-fahéjas illat igazán őszies hangulatot tud teremteni, és nincs is jobb érzés annál reggelenként, mint a saját készítésű granolánkat ropogtatni. 

Hozzávalók

kb. 6 adaghoz
  • 15 dkg nagy szemű zabpehely
  • 5 dkg nyers quinoa
  • 4 dkg sótlan földimogyoró
  • 4 dkg sótlan kesudió
  • 5 dkg szárított almaszirom
  • 2 ek őrölt fahéj
  • ½ ek őrölt szerencsendió
  • 2 ek vaníliaaroma
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 7 dkg juharszirup
  • 10 dkg cukrozatlan almapüré

Elkészítés

 

A sütőt előmelegítjük 150 °C-ra. 

Először összekeverjük a száraz hozzávalókat: a zabpelyhet, a quinoát, a magvakat, az almaszirmot, a fahéjat és a szerecsendiót, majd az egészre rácsorgatjuk a vaníliaaromát, az olívaolajat, a juharszirupot és végül az almapürét. Nagyon alaposan összekeverjük, hogy ropogós legyen a végeredmény.

Sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük a keveréket, majd az előmelegített sütőbe tesszük kb. 30 percre. Félidőben óvatosan összekeverjük, hogy mindenhol alaposan megsüljön. 

Kihűlve, joghurttal vagy tejjel és friss gyümölcsökkel tálaljuk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sütőtökös quesadilla

Sütőtökös quesadilla

Egyszerre őszies és mexikói, imádjuk!
Vegán szilvás morzsa

Vegán szilvás morzsa

Kedvenc sütink csakis növényi hozzávalókból!
Színes sültrépa-saláta

Színes sültrépa-saláta

Őszi színek a tányéron.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.