Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Színes sültrépa-saláta

Őszi színek a tányéron.
2021. szeptember 20.

Az ősz beköszöntével és a hidegebb idő közeledtével a friss, lédús zöldségeket fokozatosan váltják fel a sült gyökérzöldségekből készült saláták. Ez a különböző répákból álló verzió nemcsak ízében és színében izgalmas, hanem igazán laktató is.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 30 dkg színes répa (lila, narancssárga, citromsárga, fehér)
  • 1 ek olívaolaj
  • himalája só
  • 1 db sütőzacskó
  • 10 dkg bébispenót
  • 0,5 dl balzsamecetkrém
  • 4 dkg feta sajt
  • 2 dkg szeletelt mandula

Elkészítés

 

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.

A répákat meghámozzuk és hasábokra vágjuk. Sütőzacskóba tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, majd szorosan bekötjük, és az előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. 

Mélytányérokba elosztjuk a bébispenótot, majd erre halmozzuk a puhára sült répaszeleteket. Bátran meglocsoljuk az egészet balzsamecetkrémmel, megszórjuk morzsolt feta sajttal és vékonyra szeletelt mandulával. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Grillsajtos-aszalt paradicsomos szendvics

Grillsajtos-aszalt paradicsomos szendvics

Mediterrán ízek szendvicsbe zárva.
Mexikói kukoricaropogós

Mexikói kukoricaropogós

Maradt némi kukorica? Mentsd meg ezzel a recepttel!
Padlizsánkrémes spagetti

Padlizsánkrémes spagetti

Próbáltad már tésztaszószként a padlizsánt?

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.