Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Grillsajtos-aszalt paradicsomos szendvics

Mediterrán ízek szendvicsbe zárva.
2021. September 13.

Javában benne vagyunk a szeptemberben és az iskolaszezonban… Íme egy egyszerű, de annál izgalmasabb ötlet, hogy tegyük finommá a tízóraira vagy uzsonnára szánt szendvicset.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 4 szelet kovászos vagy teljes kiőrlésű kenyér
  • 4 ek zöld pesztó
  • 1 marék bébispenót
  • 15 dkg natúr vagy füstölt grill mozzarella
  • 5 dkg aszalt paradicsom

Elkészítés

 

A kenyérszeletek egy-egy oldalát vékonyan megkenjük pesztóval, majd eloszlatunk rajta egy-egy adag bébispenótot. Utóbbi nem fog igazán érződni, de „láthatatlan” módon egészségesebbé varázsolja az ételt.

A mozzarellát vékonyabb szeletekre vágjuk, majd a spenótra tesszük a lecsepegtetett aszalt paradicsommal együtt. Összeállítjuk a szendvicseket, majd felforrósított grillsütőben néhány perc alatt megpirítjuk a kenyeret, és olvadósra sütjük benne a sajtot. 

Fogyaszthatjuk frissen és melegen, de el is csomagolhatjuk, miután kihűlt. 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mexikói kukoricaropogós

Mexikói kukoricaropogós

Maradt némi kukorica? Mentsd meg ezzel a recepttel!
Padlizsánkrémes spagetti

Padlizsánkrémes spagetti

Próbáltad már tésztaszószként a padlizsánt?
Cukkinis-ricottás tarte

Cukkinis-ricottás tarte

Omlós, sós pite könnyű töltelékkel.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!