Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mexikói kukoricaropogós

Maradt némi kukorica? Mentsd meg ezzel a recepttel!
2021. szeptember 6.

Íme egy igazi maradékmentő ötlet akár néhány főtt csöves kukorica, akár egy felbontott kukoricakonzerv maradt a hűtőben.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 15 dkg csemegekukorica
  • 3 ek olívaolaj
  • ½ fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 2 szál friss petrezselyem
  • himalája só
  • őrölt fekete bors
  • chilipehely
  • 8 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1,5 dkg kukoricakeményítő
  • 10 dkg 12%-os tejföl
  • 10 dkg koktélparadicsom
  • ½ érett avokádó

Elkészítés

 

A kukoricát lecsepegtetjük (vagy levágjuk a csőről), majd egy evőkanál olívaolajon kicsit megpirítjuk. Ezután összekeverjük a finomra vágott vörös- és fokhagymával, a tojással, a felaprított petrezselyemmel és ízlés szerint a sóval, borssal és chilipehellyel, majd beleszitáljuk a lisztet és a keményítőt is. 

Serpenyőben felhevítjük a maradék olívaolajat, és evőkanálnyi adagokban aranybarnára sütjük a ropogósok mindkét oldalát. 

Ha a teljes adag elkészült, tornyokat építünk belőle, majd leöntjük tejföllel. Kettévágott koktélparadicsommal és avokádószeletekkel tálaljuk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Padlizsánkrémes spagetti

Padlizsánkrémes spagetti

Próbáltad már tésztaszószként a padlizsánt?
Cukkinis-ricottás tarte

Cukkinis-ricottás tarte

Omlós, sós pite könnyű töltelékkel.
Teriyaki lazacos sushi tál

Teriyaki lazacos sushi tál

Sushi ízvilág – algalap nélkül.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.