Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Teriyaki lazacos sushi tál

Sushi ízvilág – algalap nélkül.
2021. augusztus 16.

Ez a recept nemcsak a japán konyha szerelmeseinek szól, hanem azoknak is, akik az algalap megosztó íze miatt nem szívesen fogyasztanak sushit, lazacot viszont annál inkább.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 12 dkg sushi rizs
  • 25 dkg lazac
  • 1 dl szójaszósz
  • 1 ujjnyi gyömbér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek nádcukor
  • 1 szál újhagyma
  • 1 ek fekete szezámmag
  • 15 dkg fagyasztott edamame bab
  • 5 dkg sushi gyömbér
  • 1 db avokádó

Elkészítés

 

A sushi rizst kétszeres mennyiségű sós vízben puhára pároljuk.

A lazac zsírosabb részeit és a bőrét eltávolítjuk, majd kb. 1,5 cm-es kockákra vágjuk. Egy serpenyőben, felhevített olívaolajon minden oldalát megpirítjuk.

 A teriyakihoz összekeverjük a szójaszószt a reszelt gyömbérrel, az összezúzott fokhagymával és a nádcukorral, majd a lazachoz öntjük, és tovább pirítjuk. Beleszórjuk a felkarikázott újhagymát és a fekete szezámmagot is, és további 4-5 perc alatt újra lepirítjuk.  

Az edamame babot forró vízben pár perc alatt megpároljuk. 

A megpuhult rizst elosztjuk két mélytányérba, erre kanalazzuk az elkészült teriyaki lazacot, a párolt edamame babot, a sushi gyömbért és a felszeletelt avokádót. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Fahéjmorzsás-ribizlis muffin

Fahéjmorzsás-ribizlis muffin

Induljon sütivel a hétfő!
Mentás sárgabarack-krémleves

Mentás sárgabarack-krémleves

Hűsöljünk levessel!
Mogyoróvajas-lekváros „pite”

Mogyoróvajas-lekváros „pite”

Egészségtudatos, sütés nélküli és nagyon finom!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.