Keleties, gyömbéres, uborkás sertésszűz tojásos rizzsel
Hozzávalók
2-4 adag- 50 dkg sertésszűz
- 2 ek étkezési keményítő
- 2 ek rizsbor vagy száraz sherry
- 4 ek napraforgóolaj
- 4 cm-nyi friss gyömbér
- 1 ek barna cukor-nádcukor
- 4 ek szójaszósz
- 1 kígyóuborka
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 ek pirított szezámmag
- 20 dkg főtt rizs
- 4 tojás
- 5 újhagyma
Elkészítés
A kaliforniai paprikát csíkokra vágjuk, és az újhagymákat felkarikázzuk.
Az uborkát hosszában félbevágjuk, a magos belsejét kikaparjuk, majd vékony félholdakra szeleteljük.
A sertésszüzet is vékony szeletkékre vágjuk, majd ezután egy tálban az étkezési keményítővel és az alkohollal összekeverjük. Legalább 20 percig pihenni hagyjuk.
Nagyon forró serpenyőbe kevés olajat öntünk, ebben a húst megpirítjuk – amíg kérget nem kap -, és a reszelt gyömbért, a nádcukrot és a szójaszószt hozzáöntjük, majd az egészet alaposan átforgatjuk.
Hozzáadjuk az újhagymát, a kaliforniai paprikát és legvégül az uborkát, és összepirítjuk az összes hozzávalót.
Sütés közben a húst megszórjuk szezámmaggal.
Tojásos rizzsel tálaljuk: a főtt rizst beleöntjük egy, már szintén felizzított serpenyőbe, és amikor már kicsit megpirult, hozzáadjuk a felvert tojásokat.