Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mentás sárgabarack-krémleves

Hűsöljünk levessel!
2021. augusztus 2.

Ez az egyszerű szezonális finomság egyszerre szolgálhat levesként és hűsítő desszertként is a meleg nyári napokon. 

Hozzávalók

4 adaghoz
  • 40 dkg érett sárgabarack
  • 3,5 dkg kókuszvirágcukor
  • 20 dkg görög joghurt
  • 4 dl tej
  • 6-7 db friss mentalevél
  • 2 dl tejszín

Elkészítés

 

A barackot alaposan megmossuk, kimagozzuk és felkockázzuk. Egy serpenyőbe tesszük, megszórjuk kókuszvirágcukorral, és kb. 10 percig közepes lángon puhítjuk és karamellizáljuk. 

Ezután turmixgépbe öntjük a görög joghurttal, a tejjel és a frissen tépett mentalevelekkel. Összeturmixoljuk, végül beleöntjük a tejszínt is (nehogy kicsapódjon a meleg baracktól), és újra összekeverjük. 

Teljesen hidegre lehűtve tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mogyoróvajas-lekváros „pite”

Mogyoróvajas-lekváros „pite”

Egészségtudatos, sütés nélküli és nagyon finom!
Serpenyős zöldséges tofu

Serpenyős zöldséges tofu

Gyors egytálétel húsmentesen, rohanós napokra is ajánljuk!
Céklás gazpacho

Céklás gazpacho

Gazpacho céklából? Igen!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!