Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mogyoróvajas-lekváros „pite”

Egészségtudatos, sütés nélküli és nagyon finom!
2021. július 29.

A mogyoróvaj szerelmeseinek bátran ajánlom ezt az egyszerű, sütést sem igénylő nyári desszertet, amely akár vegán módon is elkészíthető. Vigyázat, nehéz abbahagyni!

Hozzávalók

22 cm-es formához
  • 18 dkg cukormentes zabkeksz
  • 10 dkg vaj (vagy kókuszolaj)
  • 2 dl hideg habtejszín (vagy sűrű kókusztejszín)
  • 12 dkg mascarpone (vagy vegán mascarpone)
  • 10 dkg mogyoróvaj
  • 8 dkg porrá őrölt eritrit
  • 15 dkg fagyasztott málna
  • 1 evőkanál tápiókakeményítő

Elkészítés

 

A zabkekszet késes aprítóban morzsára aprítjuk, majd összekeverjük az olvadt vajjal, és egy piteforma vagy kapcsos tortaforma aljára és peremére nyomkodjuk. A töltelék elkészültéig hűtőben pihentetjük. 

A hideg tejszínt habverővel kemény habbá verjük. A mascarponét összekeverjük a mogyoróvajjal és 5 dkg eritrittel, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot. 

A málnát egy edényben felolvasztjuk a maradék eritrittel, majd belekeverjük a keményítőt, és félretesszük hűlni. 

Végül a zabkekszes alapra öntjük a mogyoróvajas krémet, a tetején pedig egyenletesen eloszlatjuk a málnalekvárt. Szeletelés előtt hűtőben pihentetjük legalább 2 órát, vagy fagyasztóban félórát. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Céklás gazpacho

Céklás gazpacho

Gazpacho céklából? Igen!
Pisztáciabundás csirkemell

Pisztáciabundás csirkemell

Ne csak zsemlemorzsában gondolkodj!
Nektarinos-grillsajtos rukkolasaláta

Nektarinos-grillsajtos rukkolasaláta

Könnyed és tápláló, ez kell nekünk egy nyári ebédre!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.