Mangós túrótorta sütés nélkül
30 fok felett már nem kellemes sütőt kapcsolni, de szerencsére egy ilyen frissítő, nyárias, gyümölcsös, de egyben fehérjében gazdag tortát enélkül is elkészíthetünk.
Hozzávalók
22 cm-es formához- 15 dkg cukormentes zabkeksz
- 10 dkg vaj
- 20 dkg zsírszegény túró
- 8 dkg zsírszegény krémsajt
- 7 dkg eritrit
- ½ lime
- 1,5 db érett mangó
- 70 ml tejszín
- 1 csomag expressz zselatin fix
- 4 dkg áfonya
Elkészítés
A zabkekszet aprítógépben finomra aprítjuk, majd összekeverjük a szobahőmérsékletű vajjal, és egy kapcsos tortaformába nyomogatjuk 3-4 cm-es peremet formázva.
A túrót villával összetörjük, majd összekeverjük a krémsajttal, az eritrittel és a lime reszelt héjával. Egy fél mangót kikanalazunk a héjából és leturmixoljuk, majd a túrókrémhez keverjük.
A hideg tejszínt kemény habbá verjük, majd a zselatint belekeverve tovább keverjük. A habot óvatosan beleforgatjuk a mangós krémbe, majd az egészet rákanalazzuk a zabkekszes alapra, és elegyengetjük.
Legalább 3 órát (de ideális esetben egy éjszakát) hűtőben pihentetjük.
A megmaradt mangót kimagozzuk, héjából kikanalazzuk, majd éles késsel hosszában hajszálvékony szeletekre vágjuk. Ezeket egymás köré tekerve mangó „rózsákat” formázunk, ezekkel és friss áfonyával díszítjük tortánkat.
Ezt a receptet is próbáld ki: