Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Pisztáciabundás csirkemell

Ne csak zsemlemorzsában gondolkodj!
2021. július 12.

Ha szívesen megkóstolnál egy különleges átmenetet a rántott és a natúr csirkemell között, próbáld ki ezt a ropogós, pisztáciában sült verziót. 

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 10 dkg pisztácia
  • 30 dkg csirkemell
  • himalája só
  • őrölt fekete bors
  • 1 db tojásfehérje
  • 1 dl olívaolaj
  • 40 dkg brokkoli

Elkészítés

 

A pisztáciát megpucoljuk, majd késes aprítóban (vagy ennek hiányában uzsonnás zacskóban, klopfolóval) apró darabosra törjük. 

A csirkemell felesleges részeit eltávolítjuk, majd vékonyabb szeletekre vágjuk. Ha sótlan pisztáciát használunk, akkor sózzuk és borsozzuk a hús mindkét oldalát. Egy tojásfehérjét villával kissé felverjük. Először ebbe forgatjuk a csirkemellszeleteket, majd az összetört pisztáciába. 

Serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd közepes lángon – ügyelve rá, nehogy a pisztácia hirtelen megégjen –, fedő alatt megsütjük a csirkemellfilék mindkét oldalát oldalanként kb. 4-5 perc alatt. 

Eközben a brokkolit rózsáira szedjük, majd forró, sós vízben roppanósra pároljuk. Az elkészült pisztáciabundás csirkemell mellé tálaljuk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Nektarinos-grillsajtos rukkolasaláta

Nektarinos-grillsajtos rukkolasaláta

Könnyed és tápláló, ez kell nekünk egy nyári ebédre!
Hűsítő rizssaláta

Hűsítő rizssaláta

Akár maradék főtt rizsből is elkészítheted.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.