Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Pisztáciabundás csirkemell

Ne csak zsemlemorzsában gondolkodj!
2021. July 12.

Ha szívesen megkóstolnál egy különleges átmenetet a rántott és a natúr csirkemell között, próbáld ki ezt a ropogós, pisztáciában sült verziót. 

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 10 dkg pisztácia
  • 30 dkg csirkemell
  • himalája só
  • őrölt fekete bors
  • 1 db tojásfehérje
  • 1 dl olívaolaj
  • 40 dkg brokkoli

Elkészítés

 

A pisztáciát megpucoljuk, majd késes aprítóban (vagy ennek hiányában uzsonnás zacskóban, klopfolóval) apró darabosra törjük. 

A csirkemell felesleges részeit eltávolítjuk, majd vékonyabb szeletekre vágjuk. Ha sótlan pisztáciát használunk, akkor sózzuk és borsozzuk a hús mindkét oldalát. Egy tojásfehérjét villával kissé felverjük. Először ebbe forgatjuk a csirkemellszeleteket, majd az összetört pisztáciába. 

Serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd közepes lángon – ügyelve rá, nehogy a pisztácia hirtelen megégjen –, fedő alatt megsütjük a csirkemellfilék mindkét oldalát oldalanként kb. 4-5 perc alatt. 

Eközben a brokkolit rózsáira szedjük, majd forró, sós vízben roppanósra pároljuk. Az elkészült pisztáciabundás csirkemell mellé tálaljuk. 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Nektarinos-grillsajtos rukkolasaláta

Nektarinos-grillsajtos rukkolasaláta

Könnyed és tápláló, ez kell nekünk egy nyári ebédre!
Hűsítő rizssaláta

Hűsítő rizssaláta

Akár maradék főtt rizsből is elkészítheted.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!