Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Nektarinos-grillsajtos rukkolasaláta

Könnyed és tápláló, ez kell nekünk egy nyári ebédre!
2021. July 7.

Egy izgalmas salátaötlet a forró nyári napokra, amikor csak valami könnyedet, ugyanakkor táplálót szeretnénk pár perc alatt összedobni.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 8 dkg főtt vagy konzerv csicseriborsó
  • himalája só
  • őrölt bors
  • 15 dkg grill mozzarella
  • 2 db nektarin
  • 15 dkg koktélparadicsom
  • 10 dkg rukkola

Elkészítés

 

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. 

A csicseriborsót lecsepegtetjük, sózzuk és borsozzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és az előmelegített sütőben 15 perc alatt ropogósra sütjük.

A nektarinokat alaposan megmossuk, kimagozzuk és szeletekre vágjuk, majd a mozzarellával együtt kontaktgrillben vagy grill-lapon aranybarnára sütjük.

A koktélparadicsomokat félbevágjuk, majd összeállítjuk a salátát a rukkolából, a grillezett mozzarellából és nektarinból, a koktélparadicsomból és a ropogósra sült csicseriborsóból.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Hűsítő rizssaláta

Hűsítő rizssaláta

Akár maradék főtt rizsből is elkészítheted.
Áfonyás cobbler

Áfonyás cobbler

Ha szereted a crumble-t, azaz a morzsasütit, a cobblert is próbáld ki!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!