Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Áfonyás cobbler

Ha szereted a crumble-t, azaz a morzsasütit, a cobblert is próbáld ki!
2021. június 21.

A cobbler tulajdonképpen egy szuper egyszerű és gyors gyümölcsös pite, lényege, hogy az ízlés szerint variálható gyümölcsréteget kis „tésztakupacokkal” fedjük be. Ez esetben cukormentes, zabliszttel készült tésztával. 

Hozzávalók

4 adaghoz
  • 30 dkg fagyasztott és/vagy friss áfonya
  • 1 db biocitrom reszelt héja
  • 4 dkg vaníliás eritrit
  • 12 dkg zabpehelyliszt
  • ½ kávéskanál sütőpor
  • ½ kávéskanál szódabikarbóna
  • 6 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 4 dkg eritrit

Elkészítés

 

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. 

Az áfonyát összekeverjük a reszelt citromhéjjal és a vaníliás eritrittel, majd egy kb. 15×25 cm-es sütőforma aljára öntjük. 

A lisztbe belekeverjük a sütőport és a szódabikarbónát, majd összedolgozzuk az olvasztott vajjal, a tojással és az eritrittel. Egynemű tésztát gyúrunk, amiből teáskanálnyi adagokat sorakoztatunk az áfonya tetejére. 

Az előmelegített sütőben 25 perc alatt aranybarnára sütjük. Porrá őrölt eritrittel megszórva, melegen tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Karfiol „mac and cheese”

Karfiol „mac and cheese”

Amerikai sajtos makaróni diétabarát módon.
Poharas epres-mákos guba

Poharas epres-mákos guba

Hangold szezonálisra a mákos gubát!
Paradicsomos-csicseris bulgur

Paradicsomos-csicseris bulgur

Gyors, tápláló és egészséges egytálétel.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.