Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Padlizsánkrémes spagetti

Próbáltad már tésztaszószként a padlizsánt?
2021. augusztus 30.

Egy ropogós padlizsánkrémes pirítós is isteni, de miért ne próbálhatnánk ki tésztaszószként elkészítve az ízletes „tojásgyümölcsöt”? 

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 1 nagyobb db padlizsán
  • ¼ fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • himalája só
  • őrölt fekete bors
  • 2 ek olívaolaj
  • 20 dkg teljes kiőrlésű spagetti
  • 8 dkg koktélparadicsom
  • friss bazsalikom

Elkészítés

 

A padlizsánt alaposan megmossuk, majd villával megszurkáljuk a sütőpapírral bélelt tepsiben, és 200 °C-ra melegített sütőben kb. 30 perc alatt puhára sütjük.

Ezután hagyjuk kissé kihűlni, majd óvatos mozdulatokkal lehúzzuk a héját. A húsát turmixgépbe kanalazzuk, beleaprítjuk a vörös- és fokhagymát, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd egy evőkanál olívaolajjal együtt az egészet krémesre turmixoljuk. 

Eközben , sós vízben al dentére főzzük a spagetti tésztát. 

A koktélparadicsomokat megmossuk és félbevágjuk, majd egy kevés olívaolajon megfonnyasztjuk. 

A megfőtt tésztát a padlizsánkrémmel és a koktélparadicsommal, friss bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Cukkinis-ricottás tarte

Cukkinis-ricottás tarte

Omlós, sós pite könnyű töltelékkel.
Teriyaki lazacos sushi tál

Teriyaki lazacos sushi tál

Sushi ízvilág – algalap nélkül.
Fahéjmorzsás-ribizlis muffin

Fahéjmorzsás-ribizlis muffin

Induljon sütivel a hétfő!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.