Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Vegán szilvás morzsa

Kedvenc sütink csakis növényi hozzávalókból!
2021. September 27.

A klasszikus szilvás lepény mellett más süteményben is szuperül megállja a helyét az ősszel szezonális csonthéjas. Például egy csupa növényi alapú összetevőkből készült egyszerű morzsasütiben. 

Hozzávalók

4 adaghoz
  • 40 dkg érett szilva
  • 6 dkg kókuszvirágcukor
  • 2 ek őrölt fahéj
  • 2 ek vaníliaaroma
  • 1 ek tápiókakeményítő
  • 1 ek kókuszolaj
  • 6 dkg apró szemű zabpehely
  • 3 dkg mandulaliszt
  • 5 dkg mandulavaj
  • 3 dkg kókuszolaj
  • 4 dkg eritrit

Elkészítés

 

A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra.

A szilvákat megmossuk, kimagozzuk és felkockázzuk. Alaposan összekeverjük a kókuszvirágcukorral, a fahéjjal, a vaníliaaromával és a keményítővel. 4 db szuflé formát kiolajozunk, majd egyenlően elosztjuk bennük az édesített-ízesített szilvát. 

A morzsához összemorzsoljuk a zabpelyhet a mandulaliszttel, mandulavajjal, kókuszolajjal és eritrittel, majd rászórjuk a feldarabolt szilva tetejére. 

A sütőformákat az előmelegített sütőbe tesszük, 30-35 percig sütjük, amíg a morzsa szépen megpirul, a szilva pedig levet ereszt. 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Színes sültrépa-saláta

Színes sültrépa-saláta

Őszi színek a tányéron.
Grillsajtos-aszalt paradicsomos szendvics

Grillsajtos-aszalt paradicsomos szendvics

Mediterrán ízek szendvicsbe zárva.
Mexikói kukoricaropogós

Mexikói kukoricaropogós

Maradt némi kukorica? Mentsd meg ezzel a recepttel!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!