Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sütőtökös quesadilla

Egyszerre őszies és mexikói, imádjuk!
2021. szeptember 30.

A sütőtököt ritkán használjuk sós receptekhez, pedig ízében és állagában is nagyon hasonlít az édesburgonyára, amit pedig gyakran használunk ilyen jellegű receptekhez. Ez az étel most a mexikói ízvilágot vegyíti az őszi időszak egyik jellegzetes alapanyagával.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 60 dkg sütőtök
  • 2 ek mexikói fűszerkeverék
  • 2 db teljes kiőrlésű tortillalap
  • 10 dkg zsírszegény tejföl
  • ½ fej lila hagyma
  • 5 dkg konzerv vörösbab
  • 4 dkg konzerv csemegekukorica
  • 4 dkg cheddar sajt
  • 1 db paradicsom
  • 1 szál friss koriander
  • 1 db lime

Elkészítés

 

A sütőtököt feldaraboljuk, kimagozzuk, majd megszórjuk mexikói fűszerkeverékkel. Sütőpapírral bélelt tepsiben 200 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és 45 perc alatt puhára sütjük.

A kihűlt tököt kikanalazzuk a héjából, villával pépesítjük, majd összekeverjük 3 evőkanál tejföllel. Ezzel a krémmel megkenjük a tortillalapok egyik felét, majd megszórjuk a finomra aprított lila hagymával, a lecsepegtetett vörösbabbal és csemegekukoricával, valamint a reszelt sajttal. Félbehajtjuk a tortillát, majd egy szárazon felforrósított serpenyőben ropogósra pirítjuk mindkét oldalát. 

Forrón három szeletre vágjuk, majd egy evőkanál tejföllel, kis kockákra vágott paradicsommal, frissen aprított korianderrel és lime-gerezdekkel tálaljuk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Vegán szilvás morzsa

Vegán szilvás morzsa

Kedvenc sütink csakis növényi hozzávalókból!
Színes sültrépa-saláta

Színes sültrépa-saláta

Őszi színek a tányéron.
Grillsajtos-aszalt paradicsomos szendvics

Grillsajtos-aszalt paradicsomos szendvics

Mediterrán ízek szendvicsbe zárva.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.