Birsalmás, gesztenyés csirkés egytálétel
Adásban volt: 2014. január 7.
A recepthez tartozó videó

Hűvös estéken a testet és lelket is átmelegíti ez a fűszeres, gesztenyés, csicseriborsóval készülő csirkés egytálétel.
2015. december 9.
Hozzávalók
2 adag- 30 dkg csirkecomb filé
- egy birsalma
- 12 szem sült gesztenye (lehet mélyhűtött vagy vákumozott is)
- 4 közepes méretű, (nem szétfővő fajta) burgonya
- 1 doboz csicseriborsó
- 1 közepes vöröshagyma
- 1tk kurkuma
- 1kk őrölt szegfűbors
- 6-7 szegfűszeg
- 3 dl alaplé
- 3 ek olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés
Az olívaolajon üvegesre pirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a felkockázott csirkecombfilé darabokat és körbepirítjuk. Megszórjuk a kurkumával és az őrölt szegfűborssal, átforgatjuk.
Felöntjük kb. 3 dl alaplével (vagy vízzel). Hozzáadjuk a kicsumázott, felkockázott (héja maradhat) birsalmát, és a burgonyát. Sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a szegfűszeget. Fedő alatt, lassú, alacsony tűzön, kb. 35-40 percig főzzük. A főzési idő felénél hozzáadjuk a gesztenyét és a csicseriborsót. A 35-40 perc alatt minden szépen megpuhul, de nem fő szét. A végén levesszük a fedőt, és néhány percig erős lángon főzzük, hogy a leve kissé besűrűsödjön.
Felöntjük kb. 3 dl alaplével (vagy vízzel). Hozzáadjuk a kicsumázott, felkockázott (héja maradhat) birsalmát, és a burgonyát. Sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a szegfűszeget. Fedő alatt, lassú, alacsony tűzön, kb. 35-40 percig főzzük. A főzési idő felénél hozzáadjuk a gesztenyét és a csicseriborsót. A 35-40 perc alatt minden szépen megpuhul, de nem fő szét. A végén levesszük a fedőt, és néhány percig erős lángon főzzük, hogy a leve kissé besűrűsödjön.
Megosztom barátaimmal