Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Birsalmás, gesztenyés csirkés egytálétel

Adásban volt: 2014. január 7.
A recepthez tartozó videó
Hűvös estéken a testet és lelket is átmelegíti ez a fűszeres, gesztenyés, csicseriborsóval készülő csirkés egytálétel.
2015. december 9.

Hozzávalók

2 adag
  • 30 dkg csirkecomb filé
  • egy birsalma
  • 12 szem sült gesztenye (lehet mélyhűtött vagy vákumozott is)
  • 4 közepes méretű, (nem szétfővő fajta) burgonya
  • 1 doboz csicseriborsó
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1tk kurkuma
  • 1kk őrölt szegfűbors
  • 6-7 szegfűszeg
  • 3 dl alaplé
  • 3 ek olívaolaj

  • bors

Elkészítés

Az olívaolajon üvegesre pirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a felkockázott csirkecombfilé darabokat és körbepirítjuk. Megszórjuk a kurkumával és az őrölt szegfűborssal, átforgatjuk.
Felöntjük kb. 3 dl alaplével (vagy vízzel). Hozzáadjuk a kicsumázott, felkockázott (héja maradhat) birsalmát, és a burgonyát. Sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a szegfűszeget. Fedő alatt, lassú, alacsony tűzön, kb. 35-40 percig főzzük. A főzési idő felénél hozzáadjuk a gesztenyét és a csicseriborsót. A 35-40 perc alatt minden szépen megpuhul, de nem fő szét. A végén levesszük a fedőt, és néhány percig erős lángon főzzük, hogy a leve kissé besűrűsödjön.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

A pürén túl – Együnk gesztenyét!

A pürén túl – Együnk gesztenyét!

A pürénél és sült gesztenyénél általában véget ér a fölsorolás, ha a gesztenyéről van szó. Pedig sokoldalúan felhasználható termés, amelynek hazai fogyasztása meglehetősen korlátozott, a termékek döntő többsége import gesztenyéből készül. Lássuk, mihez kezdjünk vele!
Sült csirke tejszínes gesztenyeraguval

Sült csirke tejszínes gesztenyeraguval

Az ősz és a tél egyik nagy ajándéka a gesztenye, amit nem csak édességekhez, hanem húsokhoz is érdemes kipróbálni. Ez a tejszínes, hagymás gesztenyés csirke, sokak kedvence lesz.

Birsalmás csirke

Ha nem akarunk ma az étellel sokat foglalkozni, viszont kiadós és különleges ízűre vágyódunk, akkor válasszuk a birsalmás csirkét! Csak néha bekukkantunk a sütőbe és már kész is van!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!