Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Chilis, narancsos csirkecomb

Adásban volt: 2014. január 2.
A recepthez tartozó videó
A csirkecombokkal sok jó dolog történhet, de ez a narancsos, chilis pác biztos, hogy a legjobbak között van. Ropogósra sülve, zamatosan, picit csípősen.
2016. január 2.

Hozzávalók

  • 4 csirke alsócomb
  • 4 csirke felsőcomb
  • 4 vérnarancs vagy narancs
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csípős zöldpaprika
  • friss gyömbér
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 ek méz
  • chili pehely
  • olívaolaj, só, bors

Elkészítés

A narancsot kifilézzük, a darabokat egy kancsóba tesszük, hozzáadjuk még egy narancs levét, egy fél erős paprikát, fokhagymát, gyömbért, valamilyen chiliszószt vagy chili pelyhet, egy kevés mézet és egy kevés olívaolajat. Egy botmixerrel az összes hozzávalót pürésítjük. A csirke darabokat sózzuk, borsozzuk és ebben a pácban minimum fél órára behűtjük. Ezután a csirkecombokat egy sütőpapírral borított sütőlapra fektetjük, meglocsoljuk a maradék páccal, és 190 C fokon, kb. 45 perc alatt pirosra sütjük. Tálaláskor rákanalazunk a szaftból, megszórjuk felkarikázott újhagymával, chili pehellyel és narancsdarabokkal.

4.7/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.