Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Chilis, narancsos csirkecomb

Adásban volt: 2014. január 2.
A recepthez tartozó videó
A csirkecombokkal sok jó dolog történhet, de ez a narancsos, chilis pác biztos, hogy a legjobbak között van. Ropogósra sülve, zamatosan, picit csípősen.
2016. január 2.

Hozzávalók

  • 4 csirke alsócomb
  • 4 csirke felsőcomb
  • 4 vérnarancs vagy narancs
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csípős zöldpaprika
  • friss gyömbér
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 ek méz
  • chili pehely
  • olívaolaj, só, bors

Elkészítés

A narancsot kifilézzük, a darabokat egy kancsóba tesszük, hozzáadjuk még egy narancs levét, egy fél erős paprikát, fokhagymát, gyömbért, valamilyen chiliszószt vagy chili pelyhet, egy kevés mézet és egy kevés olívaolajat. Egy botmixerrel az összes hozzávalót pürésítjük. A csirke darabokat sózzuk, borsozzuk és ebben a pácban minimum fél órára behűtjük. Ezután a csirkecombokat egy sütőpapírral borított sütőlapra fektetjük, meglocsoljuk a maradék páccal, és 190 C fokon, kb. 45 perc alatt pirosra sütjük. Tálaláskor rákanalazunk a szaftból, megszórjuk felkarikázott újhagymával, chili pehellyel és narancsdarabokkal.

4.7/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!