Citromos, kakukkfüves csirke újhagymás tört burgonyával

Hozzávalók
- Citromos, kakukkfüves csirke:
- 4 db csirkecomb
- 2 db citrom
- 1 dl fehérbor
- 2-3 ág kakukkfű
- 1 ág rozmaring
- kevés petrezselyem
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- olívaolaj
- Újhagymás, tört burgonya:
- 50 dkg burgonya
- 10 dkg vaj
- 1 csokor újhagyma
- friss petrezselyem
Elkészítés
A megtisztított, csontvégi porcától megszabadított csirkecombokat alaposan besózzuk, és egy mélyebb tálba fektetjük. Felöntjük a fehérborral, meglocsoljuk olívaolajjal és a citrom levével. A combokat ebben a pácban megforgatjuk, és megszórjuk a felaprított zöldfűszerekkel és a frissen őrölt fekete borssal.
Az egészet néhány órára a hűtőbe tesszük.
Mikor már jól átjárta a pác, vegyük ki a combokat, és egy konyhai papírtörlővel itassuk le róla a nedvességet. Egy forró, olajos serpenyőben, mindkét oldalán süssük elő. Amikor megpirultak, pakoljuk át a tepsibe és 45-50 percre tegyük az előmelegített sütőbe.
A felkockázott krumplit sós vízben megfőzzük. A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, a felkarikázott újhagymákat beleszórjuk, és megdinszteljük.
A főtt krumplit leszűrjük, és a vajas hagymához adjuk. Sózzuk, borsozzuk és egy villával kissé összetörjük.
