Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Citromos, kakukkfüves csirke újhagymás tört burgonyával

Adásban volt: 2015. május 29.
A recepthez tartozó videó
Fantasztikus hétvégi tavaszi ebéd. Könnyed, zöldfűszeres, friss ízek, gyönyörű színek. Igazi klasszikus újratöltve.
2015. május 29.

Hozzávalók

  • Citromos, kakukkfüves csirke:
  • 4 db csirkecomb
  • 2 db citrom
  • 1 dl fehérbor
  • 2-3 ág kakukkfű
  • 1 ág rozmaring
  • kevés petrezselyem
  • 3 gerezd fokhagyma

  • bors
  • olívaolaj
  • Újhagymás, tört burgonya:
  • 50 dkg burgonya
  • 10 dkg vaj
  • 1 csokor újhagyma
  • friss petrezselyem

Elkészítés

A megtisztított, csontvégi porcától megszabadított csirkecombokat alaposan besózzuk, és egy mélyebb tálba fektetjük. Felöntjük a fehérborral, meglocsoljuk olívaolajjal és a citrom levével. A combokat ebben a pácban megforgatjuk, és megszórjuk a felaprított zöldfűszerekkel és a frissen őrölt fekete borssal.
Az egészet néhány órára a hűtőbe tesszük.

Mikor már jól átjárta a pác, vegyük ki a combokat, és egy konyhai papírtörlővel itassuk le róla a nedvességet. Egy forró, olajos serpenyőben, mindkét oldalán süssük elő. Amikor megpirultak, pakoljuk át a tepsibe és 45-50 percre tegyük az előmelegített sütőbe.

A felkockázott krumplit sós vízben megfőzzük. A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, a felkarikázott újhagymákat beleszórjuk, és megdinszteljük.
A főtt krumplit leszűrjük, és a vajas hagymához adjuk. Sózzuk, borsozzuk és egy villával kissé összetörjük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Csirkecomb filézése

Csirkecomb filézése

Egy borotvaéles filéző kés, néhány gyors mozdulat, és kész is a csirkecombfilé.
Chilis, narancsos csirkecomb

Chilis, narancsos csirkecomb

A csirkecombokkal sok jó dolog történhet, de ez a narancsos, chilis pác biztos, hogy a legjobbak között van. Ropogósra sülve, zamatosan, picit csípősen.
Citromos, olajbogyós csirkecomb

Citromos, olajbogyós csirkecomb

Fokhagymás, fűszeres pác, citrom és olajbogyó és a jól ismert sült csirke újabb arcát mutatja.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.