Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Lazac bruschetta

Könnyű ebéd kis csavarral.
2020. november 25.

Ha jó minőségű lazacot vásárolunk, nem kell sokat gondolkozni az elkészítésén, hiszen önmagában is ízletes, viszont ezzel az egyszerű kis olaszos csavarral izgalmasabbá tehetjük a megszokott hal-rizs kombinációt. 

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 25 dkg lazacfilé bőr nélkül
  • himalája só
  • fokhagymapor
  • 1 kávéskanál vaj
  • 15 dkg jázmin rizs
  • 10 dkg koktélparadicsom
  • őrölt fekete bors
  • friss bazsalikom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • balzsamecetkrém

Elkészítés

 

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. 

A lazacszeletekről levágjuk a zsírosabb részeket, majd szárazra törölgetjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Mindkét oldalukat megszórjuk sóval és fokhagymaporral, a tetejükre pedig vágunk egy-egy késhegynyi vajat. Az előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt kívül ropogóra, belül omlósra sütjük. 

Ez idő alatt kétszeres mennyiségű sós vízben puhára főzzük a rizst. A koktélparadicsomokat negyedeljük, majd megszórjuk sóval, őrölt borssal, friss bazsalikomlevelet vágunk hozzájuk, végül meglocsoljuk olívaolajjal. 

Az elkészült lazacszeleteket megöntözzük balzsamecetkrémmel, rákanalazzuk a bruschettát, és a puhára főtt rizzsel tálaljuk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Zöldségkrémes penne

Zöldségkrémes penne

Legyen igazán színes az ebéded!
Gránátalmás-kókuszos rizskása

Gránátalmás-kókuszos rizskása

Színpompás desszert, ez kell nekünk a novemberi szürkeség ellen!
Sült almarózsák

Sült almarózsák

Egy csokor sütemény! Jól hangzik, ugye?

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!