Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gránátalmás-kókuszos rizskása

Színpompás desszert, ez kell nekünk a novemberi szürkeség ellen!
2020. november 12.

A gránátalma elfogyasztása eleinte körülményesnek tűnhet, azonban érdemes elsajátítani egy gyors pucolási rutint hozzá, hogy örömmel be tudjuk illeszteni őszi étrendünkbe ezt a kissé savanykás, de nagyon ízletes és különleges gyümölcsöt.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 10 dkg natúr rizskása
  • 3 dl víz
  • 1 dl sűrű kókusztejszín
  • 3 dkg eritrit
  • ½ gránátalma
  • 2 evőkanál kókuszreszelék
  • 10 db kesudió

Elkészítés

 

A rizskását és a vizet egy főzőedénybe öntjük, majd folyamatos kevergetés mellett, közepes lángon pár perc alatt sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a kókusztejszínt és az eritritet is, felolvasztjuk benne, majd levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk. 

A gránátalmát megpucoljuk, lehártyázzuk és kimagozzuk. 

Üvegpoharakba rétegezzük a hozzávalókat ebben a sorrendben: rizskása, kókuszreszelék, gránátalma, rizskása, gránátalma, kesudió. 

Tálalhatjuk frissen, langyosan, de akár egy éjszakát hűtőben pihentethetjük is, ha jól jönne másnap gyors reggeli étkezésként. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sült almarózsák

Sült almarózsák

Egy csokor sütemény! Jól hangzik, ugye?
Sütőtökkenyér

Sütőtökkenyér

Akár Halloweenra is megsütheted!
Tofu Stroganoff módra

Tofu Stroganoff módra

Klasszikus Stroganoff, de másképp: növényi hozzávalókból.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!