Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sütőtökkenyér

Akár Halloweenra is megsütheted!
2020. október 30.

Az őszi időszakban méltán népszerű sütőtökös pite kenyér változata, ami napokon keresztül puha marad, így akár reggelire, akár a délutáni kávé mellé tökéletes finomság. 

Hozzávalók

közepes méretű, téglalap alakú sütőforma
  • 25 dkg zabliszt
  • 15 dkg eritrit
  • 2 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 2 evőkanál fahéj
  • 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 3 db tojás
  • 1 dl olívaolaj
  • 45 dkg sütőtökpüré (sült sütőtök leturmixolva)

Elkészítés

 

A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. 

A zablisztet összekeverjük az eritrittel, a szódabikarbónával, a fahéjjal és a fűszerkeverékkel.

Külön összekeverjük a nedves összetevőket; a felvert tojásokat az olajjal és a sütőtökpürével, majd a száraz hozzávalókat is belekeverjük. 

A csomómentesre kevert tésztát szilikon vagy sütőpapírral bélelt kenyérformába öntjük, elegyengetjük, az előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 45-50 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy elkészült-e. Ha igen, kivesszük a sütőből, és szeletelés előtt hűtőrácson, legalább 15-20 percig hűlni hagyjuk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Tofu Stroganoff módra

Tofu Stroganoff módra

Klasszikus Stroganoff, de másképp: növényi hozzávalókból.
Sütőtökös pöfeteg keksz

Sütőtökös pöfeteg keksz

A pöfeteg keksz nem csupán csokival készülhet!

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!