Mézeskalácsos muffin
A karácsonyi hangulat elengedhetetlen kiegészítője a mézeskalács, ami nemcsak keksz formájában, hanem puha muffinként is szuperül helytáll az ünnepi asztalon.
Hozzávalók
10 darabhoz- Muffinhoz:
- 17 dkg zabliszt
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 2 evőkanál fahéj
- 2 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
- 1 db tojás
- 5 dkg kókuszolaj
- 10 dkg natúr joghurt
- 1 dl (növényi) tej
- 10 dkg méz
- Mázhoz:
- 5 dkg zsírszegény krémsajt
- 3 dkg porrá őrölt eritrit
- 1/2 evőkanál vanília aroma
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.
Összekeverjük külön a nedves és a száraz hozzávalókat. A zablisztet a szódabikarbónával, a fahéjjal és a mézeskalács fűszerkeverékkel, a tojást pedig az olvadt kókuszolajjal, a natúr joghurttal, a tejjel és a mézzel. Ez utóbbiba beleszitáljuk a lisztes keveréket, és alaposan összekeverjük.
A tésztát papírral vagy szilikonformával bélelt muffintepsibe kanalazzuk 10-12 egyenlő részben. A tepsit az előmelegített sütőbe toljuk és kb. 20-25 percig, tűpróbáig sütjük a tésztát.
Eközben összekeverjük a krémsajtot az eritrittel és a vanília aromával, majd hűtőbe tesszük és visszasűrítjük. Szükség esetén fél kanál útifűmaghéjjal is sűríthetjük.
Az elkészült muffinokat hűlni hagyjuk, majd a habzsákba töltött krémsajtos mázzal díszítjük.