Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mézeskalács ízű mini kuglóf

2016. December 23.

Hozzávalók

12 darabhoz
  • • 180 g zabliszt
  • • 1 tojás
  • • 40 g kókuszolaj
  • • 120 g eritrit
  • • 1 mokkáskanál sütőpor
  • • mézeskalács fűszerkeverék
  • • fahéj
  • • vanília aroma
  • • 100 g porrá őrölt eritrit
  • • 1 evőkanál citromlé

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180°-ra légkeveréssel.

A tésztához összekeverjük először a száraz hozzávalókat; a lisztet, a sütőport, a mézeskalács fűszert, a fahéjat és 120g eritritet. Ezután hozzáadjuk a tojást, a kókuszolajt és a vanília aromát is. Kevés vizet adagolunk hozzá, éppen csak annyit, hogy jól keverhető, de sűrű masszát kapjunk.

Az elkészült tésztát szilikon sütőformákba kanalazzuk, majd az előmelegített sütőbe tesszük 20 percre.

Amíg sül a sütemény, elkészítjük a mázat. Ehhez a porrá őrölt eritrithez egy kanál citromlét öntünk, majd cseppenként forró vizet. A cukormáz maradjon sűrű, de legyen annyira folyékony, hogy rá tudjuk csorgatni a kuglófok tetejére.

Az elkészült sütiket óvatosan kifordítjuk a szilikon formából. A tetejükre cukormázat csorgatunk és díszítésként megszórjuk fahéjjal.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Gökler Krisztina

Gökler Krisztina receptje

Szerkesztőink kedvencei

Egészséges szaloncukor házilag

Egészséges szaloncukor házilag

Ebből nyugodtabban csenhetünk, mint a bolti verzióból, garantáltan diétásabb!
Hófedte karácsonyfa palacsintatorony

Hófedte karácsonyfa palacsintatorony

A hangolódást már a reggelinél is elkezdhetjük, például ezzel a karácsonyfa alakú palacsintatoronnyal!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!