Mézeskalács ízű mini kuglóf
Hozzávalók
12 darabhoz- • 180 g zabliszt
- • 1 tojás
- • 40 g kókuszolaj
- • 120 g eritrit
- • 1 mokkáskanál sütőpor
- • mézeskalács fűszerkeverék
- • fahéj
- • vanília aroma
- • 100 g porrá őrölt eritrit
- • 1 evőkanál citromlé
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180°-ra légkeveréssel.
A tésztához összekeverjük először a száraz hozzávalókat; a lisztet, a sütőport, a mézeskalács fűszert, a fahéjat és 120g eritritet. Ezután hozzáadjuk a tojást, a kókuszolajt és a vanília aromát is. Kevés vizet adagolunk hozzá, éppen csak annyit, hogy jól keverhető, de sűrű masszát kapjunk.
Az elkészült tésztát szilikon sütőformákba kanalazzuk, majd az előmelegített sütőbe tesszük 20 percre.
Amíg sül a sütemény, elkészítjük a mázat. Ehhez a porrá őrölt eritrithez egy kanál citromlét öntünk, majd cseppenként forró vizet. A cukormáz maradjon sűrű, de legyen annyira folyékony, hogy rá tudjuk csorgatni a kuglófok tetejére.
Az elkészült sütiket óvatosan kifordítjuk a szilikon formából. A tetejükre cukormázat csorgatunk és díszítésként megszórjuk fahéjjal.