Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kecskesajtos céklarizottó

Nem csak a csodás színe miatt szeretjük.
2020. december 2.

A rizottó önmagában ízletes és laktató egytálétel, amit az édeskés jellegű cékla hozzáadásával nem csupán ízében, de színében is izgalmasabbá tehetünk.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 2 db cékla
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg rizottórizs vagy jázminrizs
  • 1,5 l zöldség alaplé
  • 4 evőkanál sörélesztőpehely
  • 4 dkg lágy kecskesajt

Elkészítés

 

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A céklát meghámozzuk, felkockázzuk, majd sütőzacskóba csomagoljuk, és az előmelegített sütőben puhára sütjük kb. 20 perc alatt. 

Egy főzőedényben olívaolajat hevítünk, majd megfonnyasztjuk rajta a finomra aprított vöröshagymát. Ha barnulni kezd, beleöntjük a rizst, átpirítjuk, majd felöntjük annyi alaplével, hogy elfedje. Fedő alatt, közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett főzni kezdjük, közben mindig pótoljuk a szükséges folyadékmennyiséget.  

Az időközben puhára sült cékla egy részét félretesszük díszítésnek, a ¾ részét pedig összeaprítjuk vagy leturmixoljuk, majd a készülő rizottóhoz adjuk. Beleszórjuk a sörélesztőpelyhet is, majd egészen puhára és krémesre főzzük a rizst. 

Az elkészült ételt a megmaradt cékladarabokkal és morzsolt kecskesajttal megszórva, melegen tálaljuk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Húsmentes karfiol gyros

Húsmentes karfiol gyros

Gyros hús nélkül? Igen! Próbáld ki karfiollal!
Lazac bruschetta

Lazac bruschetta

Könnyű ebéd kis csavarral.
Zöldségkrémes penne

Zöldségkrémes penne

Legyen igazán színes az ebéded!

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!