Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Zöldségkrémes penne

Legyen igazán színes az ebéded!
2020. november 18.

Egy tésztát bizony nem csak pesztóval színezhetünk zöldre, hanem egy jó adag tápanyagdús zöldség krémesítésével is. Ha tél előtti immunerősítés a cél, szuper választás. 

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 15 dkg brokkoli
  • 10 dkg zöldborsó
  • 20 dkg teljes kiőrlésű penne
  • 1 marék zöld leveles zöldség (bébispenót, rukkola, céklalevél, fodros kel)
  • himalája só
  • 10 dkg natúr kesudió vízbe áztatva
  • 2 dl növényi tejszín
  • 1 dl víz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál sörélesztőpehely
  • ½ citrom
  • 5 dkg koktélparadicsom

Elkészítés

Fotó: 123 RF

A brokkolit rózsáira szedjük, majd a zöldborsóval együtt forró vízben vagy vízgőz felett puhára pároljuk. Eközben a tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük. 

A megpuhult zöldségeket és a beáztatott kesudiót is leszűrjük, majd a tejszínnel, vízzel, fokhagymával, sörélesztőpehellyel és ízlés szerint sóval krémesre turmixoljuk. 

A főtt tésztát összekeverjük a zöldségkrémmel, meglocsoljuk kevés friss citromlével, majd félbevágott koktélparadicsommal tálaljuk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Gránátalmás-kókuszos rizskása

Gránátalmás-kókuszos rizskása

Színpompás desszert, ez kell nekünk a novemberi szürkeség ellen!
Sült almarózsák

Sült almarózsák

Egy csokor sütemény! Jól hangzik, ugye?
Sütőtökkenyér

Sütőtökkenyér

Akár Halloweenra is megsütheted!

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!