Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Cheddar sajtos brokkolikrémleves

Melegíts levessel!
2020. október 19.

A hűvösebb idő beköszöntével újra nagyon jól tudnak esni a laktató krémlevesek, ebben a formában pedig az is jóízűen elfogyasztja a brokkolit, aki önmagában nem rajong ezért a hasznos tápanyagokat tartalmazó keresztesvirágú zöldségért. 

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 1 db brokkoli
  • 2 db közepes méretű burgonya
  • himalája só
  • ½ fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl növényi tejszín
  • 1 evőkanál kurkuma
  • 2 evőkanál adalékanyagoktól mentes ételízesítő
  • 5 dkg cheddar sajt

Elkészítés

 

A brokkolit rózsáira szedjük, és néhány darabot félreteszünk belőle. A burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk, majd a brokkolival együtt bő, sós vízben puhára főzzük.Eközben felhevített kókuszolajon megfonnyasztjuk a finomra aprított vörös- és fokhagymát. 

Turmixgép kelyhébe tesszük a puhára főtt zöldségeket, a megpirított hagymákat, a növényi tejszínt és a főzőlé kb. felét, kurkumával és ételízesítővel fűszerezzük, majd az egészet krémesre turmixoljuk.

A félretett brokkolirózsákat száraz serpenyőben vagy meleg levegős fritőzben pár perc alatt ropogósra pirítjuk. Ezzel, valamint reszelt cheddar sajttal megszórva, újraforralva tálaljuk az elkészült krémlevest. 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sütőtökös pöfeteg keksz

Sütőtökös pöfeteg keksz

A pöfeteg keksz nem csupán csokival készülhet!
Karamellizáltfüge-saláta

Karamellizáltfüge-saláta

Őszi színek és ízek a tányéron.
Pesztós karfiolgnocchi

Pesztós karfiolgnocchi

Gnocchi, de másképp!

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!