Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Karamellizáltfüge-saláta

Őszi színek és ízek a tányéron.
2020. October 5.

Nemcsak színében, hanem alapanyagaiban és ízében is tökéletes őszi hangulatot teremt ez a pár perc alatt összedobható különleges fügés saláta. 

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 3 db friss füge
  • 40 g rukkola
  • 40 g bébispenót
  • 50 g kecskesajt
  • 1 db puha avokádó
  • 50 g pörkölt kesudió
  • 30 g aszalt vörösáfonya
  • 0,5 dl balzsamecet

Elkészítés

 

A fügét alaposan megmossuk, majd darabonként 6 cikkre vágjuk. Egy serpenyőt felforrósítunk, majd a fügeszeletek mindkét oldalát fél-fél percig sütjük. 

Egy mély tálban összekeverjük a zöld leveleseket, és a tetejére morzsoljuk a kecskesajtot. Az avokádót kettévágjuk, eltávolítjuk magját, kikanalazzuk húsát, felszeleteljük, majd a szeleteket a salátához adjuk. Megszórjuk kesudióval és vörösáfonyával, végül jöhet a tetejére a serpenyőben karamellizálódott füge. Az egészet meglocsoljuk balzsamecettel.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Pesztós karfiolgnocchi

Pesztós karfiolgnocchi

Gnocchi, de másképp!
Garnélás fajitas

Garnélás fajitas

Viva Mexico!
Bulgur rizottóval töltött portobello

Bulgur rizottóval töltött portobello

A portobello, azaz nagy fejű csiperke csak arra vár, hogy megtöltsd.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!