Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Karamellizáltfüge-saláta

Őszi színek és ízek a tányéron.
2020. október 5.

Nemcsak színében, hanem alapanyagaiban és ízében is tökéletes őszi hangulatot teremt ez a pár perc alatt összedobható különleges fügés saláta. 

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 3 db friss füge
  • 40 g rukkola
  • 40 g bébispenót
  • 50 g kecskesajt
  • 1 db puha avokádó
  • 50 g pörkölt kesudió
  • 30 g aszalt vörösáfonya
  • 0,5 dl balzsamecet

Elkészítés

 

A fügét alaposan megmossuk, majd darabonként 6 cikkre vágjuk. Egy serpenyőt felforrósítunk, majd a fügeszeletek mindkét oldalát fél-fél percig sütjük. 

Egy mély tálban összekeverjük a zöld leveleseket, és a tetejére morzsoljuk a kecskesajtot. Az avokádót kettévágjuk, eltávolítjuk magját, kikanalazzuk húsát, felszeleteljük, majd a szeleteket a salátához adjuk. Megszórjuk kesudióval és vörösáfonyával, végül jöhet a tetejére a serpenyőben karamellizálódott füge. Az egészet meglocsoljuk balzsamecettel.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Pesztós karfiolgnocchi

Pesztós karfiolgnocchi

Gnocchi, de másképp!
Garnélás fajitas

Garnélás fajitas

Viva Mexico!
Bulgur rizottóval töltött portobello

Bulgur rizottóval töltött portobello

A portobello, azaz nagy fejű csiperke csak arra vár, hogy megtöltsd.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?