Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Pesztós karfiolgnocchi

Gnocchi, de másképp!
2020. szeptember 28.

Az eredeti gnocchi burgonyából készül, de sok más zöldség is remek alapját képezheti ennek a tésztaételnek, ha házilag készítjük. Például a keresztesvirágúakhoz tartozó karfiol. 

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 15 dkg karfiol
  • 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • himalája só
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 marék bébispenót
  • 10 dkg zöld pesztó
  • friss bazsalikom

Elkészítés

 

A karfiolt rózsáira szedjük, majd teljesen puhára pároljuk. Hideg vízzel átmossuk, lecsepegtetjük, majd hagyjuk kihűlni. Ezután burgonyanyomóval vagy aprítógépben pépesítjük. 

A karfiolpüréhez fokozatosan hozzáadagoljuk a teljes kiőrlésű lisztet, megsózzuk, és hozzáadunk egy evőkanál olívaolajat. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát, majd nyújtódeszkán rudakat sodrunk belőle. Ezeket 1,5 cm-es darabokra vágjuk, majd kézzel lekerekítjük végüket. 

Forrásban lévő sós vízbe dobjuk a tésztát, majd újraforrástól számítva 3 percig főzzük. 

Egy evőkanál olívaolajon megfonnyasztjuk a spenótot, majd beletesszük a puhára főtt, lecsepegtetett gnocchit. Átpirítjuk, ezután belekanalazzuk a pesztót. Összekeverjük, és friss bazsalikommal díszítve tálaljuk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Garnélás fajitas

Garnélás fajitas

Viva Mexico!
Bulgur rizottóval töltött portobello

Bulgur rizottóval töltött portobello

A portobello, azaz nagy fejű csiperke csak arra vár, hogy megtöltsd.
Töltött french toast tekercs

Töltött french toast tekercs

Töltsd meg, tekerd fel!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.