Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Pesztós karfiolgnocchi

Gnocchi, de másképp!
2020. szeptember 28.

Az eredeti gnocchi burgonyából készül, de sok más zöldség is remek alapját képezheti ennek a tésztaételnek, ha házilag készítjük. Például a keresztesvirágúakhoz tartozó karfiol. 

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 15 dkg karfiol
  • 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • himalája só
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 marék bébispenót
  • 10 dkg zöld pesztó
  • friss bazsalikom

Elkészítés

 

A karfiolt rózsáira szedjük, majd teljesen puhára pároljuk. Hideg vízzel átmossuk, lecsepegtetjük, majd hagyjuk kihűlni. Ezután burgonyanyomóval vagy aprítógépben pépesítjük. 

A karfiolpüréhez fokozatosan hozzáadagoljuk a teljes kiőrlésű lisztet, megsózzuk, és hozzáadunk egy evőkanál olívaolajat. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát, majd nyújtódeszkán rudakat sodrunk belőle. Ezeket 1,5 cm-es darabokra vágjuk, majd kézzel lekerekítjük végüket. 

Forrásban lévő sós vízbe dobjuk a tésztát, majd újraforrástól számítva 3 percig főzzük. 

Egy evőkanál olívaolajon megfonnyasztjuk a spenótot, majd beletesszük a puhára főtt, lecsepegtetett gnocchit. Átpirítjuk, ezután belekanalazzuk a pesztót. Összekeverjük, és friss bazsalikommal díszítve tálaljuk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Garnélás fajitas

Garnélás fajitas

Viva Mexico!
Bulgur rizottóval töltött portobello

Bulgur rizottóval töltött portobello

A portobello, azaz nagy fejű csiperke csak arra vár, hogy megtöltsd.
Töltött french toast tekercs

Töltött french toast tekercs

Töltsd meg, tekerd fel!

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?