Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sütőtökös pöfeteg keksz

A pöfeteg keksz nem csupán csokival készülhet!
2020. október 12.

A külső hasonlóság miatt a pöfeteggombáról kapta a nevét ez a típusú keksz, amit ezúttal egy szezonális alapanyag, a sütőtök tesz különlegessé. 

Hozzávalók

15 db-hoz
  • 2 db tojás
  • 5 dkg kókuszolaj
  • 25 dkg sütőtökpüré (sült sütőtök leturmixolva)
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • 15 dkg zabliszt
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 10 dkg eritrit + porrá őrölt eritrit
  • 1 evőkanál őrölt fahéj
  • 1 csipet só

Elkészítés

 

A tojásokat felverjük, majd belekeverjük a kókuszolajat, a sütőtökpürét és a vanília aromát. Külön összekeverjük a lisztet a sütőporral, a 10 dkg eritrittel, a fahéjjal és a sóval, majd a nedves hozzávalókhoz adjuk, és homogénre keverjük.

A tésztát 1-2 órán keresztül a hűtőben pihentetjük.

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.

A megkeményedett hideg tésztából 4-5 cm átmérőjű, fasírt alakú kekszeket formázunk, majd a porrá őrölt eritritbe forgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket egymástól kellő távolságra ahhoz, hogy legyen helye növekedni a tésztának. 

Az előmelegített sütőben 12 percig sütjük. Sütés után, amennyiben beszívta a tészta, megszórhatjuk kevés további porrá őrölt eritrittel a pöfeteg kekszeket. 

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Karamellizáltfüge-saláta

Karamellizáltfüge-saláta

Őszi színek és ízek a tányéron.
Pesztós karfiolgnocchi

Pesztós karfiolgnocchi

Gnocchi, de másképp!
Garnélás fajitas

Garnélás fajitas

Viva Mexico!

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?