Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tofu Stroganoff módra

Klasszikus Stroganoff, de másképp: növényi hozzávalókból.
2020. október 26.

Az orosz eredetű Stroganoff módra készült ételek alapvetően vörös húst tartalmaznak, ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lehetne könnyedén egy ugyanolyan ízletes, de növényi alapú változatot készíteni. 

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • ½ fej vöröshagyma
  • 25 dkg füstölt tofu
  • 20 dkg teljes kiőrlésű tészta
  • 20 dkg csiperkegomba
  • himalája só
  • őrölt bors
  • 10 dkg növényi tejföl
  • 1 dl növényi tejszín
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 3 db csemegeuborka

Elkészítés

 

Az olívaolajat felhevítjük egy serpenyőben, majd megpirítjuk rajta a finomra aprított vöröshagymát és a felkockázott füstölt tofut. Eközben a teljes kiőrlésű tésztát forró, sós vízben al dentére főzzük. Ha megpirult a tofu minden oldala, hozzáadjuk a felszeletelt csiperkegombát is, és tovább pirítjuk. Megszórjuk sóval és őrölt borssal. 

A mártáshoz összekeverjük a tejfölt, a tejszínt, a mustárt és 1 dl vizet, a csemegeuborkát pedig szeletekre vágjuk. Ezeket mind a serpenyőbe öntjük, és néhány perc alatt összefűzzük. 

Az időközben puhára főtt tésztára kanalazva tálaljuk a Stroganoff módra elkészült tofut.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sütőtökös pöfeteg keksz

Sütőtökös pöfeteg keksz

A pöfeteg keksz nem csupán csokival készülhet!
Karamellizáltfüge-saláta

Karamellizáltfüge-saláta

Őszi színek és ízek a tányéron.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.