Mézeskalácsos gofri
Ha már reggelire is szeretnénk egy kis mézeskalács illatot csempészni a konyhába az ünnepi időszak alatt, akkor ez a gofri szuper választás.
Hozzávalók
5 db-hoz- 6 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 6 dkg fehér durumliszt
- 1 ek mézeskalács fűszerkeverék
- ½ ek őrölt fahéj
- 1 csipet só
- ½ tk sütőpor
- 1 db tojás
- 3 dkg vaj
- 1 ek vaníliaaroma
- 4 dkg méz
- 2 dl (növényi) tej
- olívaolaj spray
Elkészítés
Felforrósítjuk a gofrisütőt.
Külön összekeverjük a száraz hozzávalókat: a liszteket, a fűszerkeveréket, a fahéjat, a sót és a sütőport, majd egy külön tálban a tojást az olvasztott vajjal, a vaníliaaromával, a mézzel és a tejjel. Végül kézi habverővel csomómentesre keverjük a kettőt.
Körülbelül 2 evőkanálnyi adagot mérünk a felforrósított sütőbe, ráhajtjuk a tetejét, és legalább 3 percig így is hagyjuk, hogy jó ropogósra süljön a gofri külső része.
Megismételjük ugyanezt a maradék tésztával, majd még melegen tálaljuk ízlés szerint friss gyümölcsökkel, lekvárral, magvajjal vagy épp tejszínhabbal.
Ezt a receptet is próbáld ki: