Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Nyers mézeskalácsos golyó

Karácsonyi ízvilágú energiagolyó.
2019. December 16.

Mézeskalácsos ízvilágot szeretnél? Ne csak kekszben gondolkodj, ezek a nyers golyók is hozzák az érzést, ráadásul feltöltenek energiával – például sportolás előtt. 

Hozzávalók

12 darabhoz
  • 10 dkg datolya
  • 10 dkg pekándió
  • 5 dkg zabpehely
  • 1,5 dkg puffasztott quinoa
  • 2 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 db narancs reszelt héja
  • porrá őrölt eritrit

Elkészítés

 

A datolyát és a pekándiót vízbe áztatjuk legalább 2 órára.

Ha megpuhultak, késes aprítóban puha masszává aprítjuk őket. Ehhez a nyers tésztához szórjuk a zabpelyhet, a puffasztott quinoát, a fűszereket és a narancs reszelt héját. Egynemű masszává gyúrjuk, majd golyókat formázunk belőle. Ízlés szerint porrá őrölt eritritbe hempergethetjük.

Fogyasztás előtt néhány órát várjunk, hogy az ízek összeérjenek, és a zabpehely megpuhuljon.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Egészben sült joghurtos karfiol

Egészben sült joghurtos karfiol

Legyen idén valami különleges is a karácsonyi menüben!
Pekándiós muffin

Pekándiós muffin

Gyors és egészséges süti finom pekándióval.
Cukkinis pulykaburger

Cukkinis pulykaburger

Tudjátok már, mi lesz ma az ebéd?

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!