Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Nyers mézeskalácsos golyó

Karácsonyi ízvilágú energiagolyó.
2019. december 16.

Mézeskalácsos ízvilágot szeretnél? Ne csak kekszben gondolkodj, ezek a nyers golyók is hozzák az érzést, ráadásul feltöltenek energiával – például sportolás előtt. 

Hozzávalók

12 darabhoz
  • 10 dkg datolya
  • 10 dkg pekándió
  • 5 dkg zabpehely
  • 1,5 dkg puffasztott quinoa
  • 2 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 db narancs reszelt héja
  • porrá őrölt eritrit

Elkészítés

 

A datolyát és a pekándiót vízbe áztatjuk legalább 2 órára.

Ha megpuhultak, késes aprítóban puha masszává aprítjuk őket. Ehhez a nyers tésztához szórjuk a zabpelyhet, a puffasztott quinoát, a fűszereket és a narancs reszelt héját. Egynemű masszává gyúrjuk, majd golyókat formázunk belőle. Ízlés szerint porrá őrölt eritritbe hempergethetjük.

Fogyasztás előtt néhány órát várjunk, hogy az ízek összeérjenek, és a zabpehely megpuhuljon.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Egészben sült joghurtos karfiol

Egészben sült joghurtos karfiol

Legyen idén valami különleges is a karácsonyi menüben!
Pekándiós muffin

Pekándiós muffin

Gyors és egészséges süti finom pekándióval.
Cukkinis pulykaburger

Cukkinis pulykaburger

Tudjátok már, mi lesz ma az ebéd?

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!